Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mai 2010 - Anul XV, nr. 123 (4414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Nu impozitaţi măgarii!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu un ton relaxat, preşedintele Băsescu (ce ironie onomastică pentru destinul democratic al României!), ne-a spus pe la miezul nopții că situaţia e sub control, sub controlul său fireşte. Adică murim. Concluzia şugubeaţă e învelită în staniolul cifrelor şi în doct-ininteligibile demonstraţii financiar-economice. Murim, ce mare brânză? Dacii din care ne tragem (e drept că de la o vreme istoricul Elena Udrea ne lămureşte că de fapt nu prea ne tragem din daci, ci doar din Traian Băsescu) mureau şi ei râzând, deci o anumită susţinere în arheologia neamului există. Crapă întâi, cum e şi normal, pensionarii. Pagubă în ciuperci, adică în hodorogi. Suit pe un scaun în televizoare, fără cohorte de consilieri şi susţinători politici, ca în campania electorală, Traian Băsescu a vrut să transmită concomitent şi definitiv ideea că El singur e Dumnezeu. El decide, el e stăpânul şi, pentru a prelua o expresie uzuală, i se fâlfâie. Cel din cer nu-şi permite, oricât de atotputernic ar fi, să i se întrevadă o astfel de îngâmfare bulevardieră. Printre snoavele prohodului eminamente umoristic aflăm şi câteva dintre cele spuse partidului vasal. Am promis eu, măi gânganie obraznică, pensii minime de 5 milioane lei? Se adresa (vorbele mele sunt din subtext) unui parlamentar portocaliu care îşi permitea luxul memoriei. Am zis eu aşa ceva? Poate eram sub influenţa băuturilor alcoolice sau eram în campania electorală. În campania electorală, acreditează fără să clipească preşedintele, poţi minţi orice, că se uită şi se iartă. Ce ţinere de minte au babele alea de la ţară care au pensii de 10 lei şi pe care le-am cumpărat electoral cu un kil de mălai şi o basma cu portretul meu? În plus nu-i merită nici pe ăia, că ceapiştii n-au cotizat, în dobitocia lor, la sistemul de pensii, iar ce le dăm, din milă, se cheamă ajutor social. Poţi să te duci în curte la amărăştenii ăştia şi să le pui impozit pe capră, pe oaie, sau pe măgar? Nu poţi. Deci tăiem.

Înţeleg, în nepriceperea mea gazetărească, uzată în atâţia ani, că măgarii, în epoca Băsescu, nu vor fi impozitaţi. Dacă sunt măgarii la care mă gândesc eu, nici n-au fost impozitaţi vreodată. Măgarii scapă mereu de fisc, iar unii dintre ei circulă, precedaţi de girofar, pe bulevardele neîncăpătoare ale Capitalei. Nu vă atingeţi, a transmis ferm şi amuzat preşedintele, pus întruna pe râs, de măgari.Fireşte, nu putea fi vorba decât de măgarii puterii. Cei din curţile ţăranilor erau doar cârja unei simbolici demonstrative, utile în colorarea discursului.

Să rămân, dacă tot veni vorba, la măgarii cu girofar. Din programul băsescian de austeritate ei nu numai că nu sunt impozitaţi, dar absentează cu desăvârşire. Din spusele mitraliate ale domnului Boc (tipul acela mărunt care se dă mare şi prim) în fiecare minister am avea câte unul, maximum doi secretari de stat. Secretarii de stat sunt nişte flămânde jumătăţi de ministru, termite pentru buget şi sfredelitori hulpavi în afacerile care aduc peşcheş. Treburile murdare sunt făcute adesea, pentru a proteja igienic ministrul, de secretarii de stat. De stat, în restul timpului, degeaba. Ei bine, după aplicarea măsurilor Băsescu-Boc de „austeritate” avem peste 300 (trei sute) de secretari de stat, cât un parlament unicameral baban. Toţi aceşti amploaiaţi, neatinşi de şomaj, consumă, nu glumă, au secretare (una cu cafelele, una cu curieratul, una cu spus zâmbitoare „bună-dimineaţa” şefului, înainte de a pleca la birou), şoferi, aparat birocratic propriu. Toate garajele cârmuirii gem de limuzine ultimul răgnet. Toată armata asta are telefoane celulare achitate de la buget, drept de decont la deplasări, avantaje şi prime obraznice, date pe bunăvoinţă. Şi bunăvoinţă a fost din belşug, până s-a ajuns la fundul sacului. Turma asta (rămân la simbolica prezidenţială cu caprele, oile şi măgarii) n-ar cam trebui tunsă numeric şi scotocită pe la avantaje? Pe la fiecare uşă de înalt amploaiat găseşti doi, trei, patru băgători de seamă care se fâţâie pe acolo, îndeletnicirea fâţâitului fiind retribuită consistent. Boc şi-a adus fâţâitori şi fâţâitoare de la Cluj (una, mută, e, cică, purtător de cuvânt!) care au drept de avion pe banii statului că nu pot înţepeni nişte ardeleni fiţoşi între Miticii de la Bucureşti şi drept la plata camerei în hoteluri de lux sau vile de protocol discrete. Aici îşi hodinesc energiile neconsumate şi mai scapă şi prin străinătăţuri, în cohorta şefului. Despre ei n-a prea vorbit, în discursul lui băşcălios şi râzător, Traian Băsescu. Amnezie? Nu ştiu. Oricum, sunt sigur că n-am mai auzit vreodată în viaţa mea un discurs la o înmormântare, pe marginea unei gropi care-şi aşteaptă mortul deja îmbălsămat, rostit şi pigmentat cu atâta frivolitate şi cinism.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu impozitaţi măgarii!.
 Vizualizări articol: 2077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Nu impozitaţi măgarii!4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Trist trimis de
(29 mai 2010, 05:00:34
Trist dar adevarat, cind cei alesi sa aiba grija de bunastarea poporului lor, anunta razand si facand glume (la care nimeni nu mai participa), reducerea nivelului de subzistenta al bietului popor....oare ce inima au? oare sunt normali? nu pot sa cred, mi se pare ceva de ordinul absurdului, multa minciuna, meschinarie, lipsa de respect fata de popor, nu-mi gasesc cuvintele la indignarea pe care o am . Stiind ca pestele de la cap se impute dumnealor taie coada pestelui, ca doar capul sunt ei. O singura curiozitate am...pe cind urmatoarea baie de multime?
2.   Pensiile vor scadea cu 25-30% trimis de
(30 mai 2010, 09:10:53
Rog ziaristii de la Monitorul de Suceava sa fie onesti si sa-mi accepte acest comentariu. Conform Expunerii de motive la Legea privind unele masuri de restabilire a echilibrului bugetar - Lege ce va fi asumata de Guvernul Boc - la Cap.2, pct. B.1. este prevazuta clar reducerea punctului de pensie - la val de 622,9 lei - LA CALCULUL PENSIEI BRUTE.
TOTODATA (citez), INCEPAND CU DREPTURILE LUNII IUNIE, CUANTUMUL BRUT AL PENSIILOR CUVENITE SAU AFLATE IN PLATA, SE DIMINUEAZA CU 15%!!!
Explicatia nespusa este ca toate pensiile se vor impozita de la 1 leu in sus, nu va mai exista acel barem neimpozabil, iar cei mai afectati vor fi cei cu pensii de 1400-1500 lei, ale caror PENSII NETE vor fi reduse cu cca 29%! Acestia sunt pensionari CU VECHIME INTEGRALA IN MUNCA, oameni ce-au cotizat o viata intreaga pentru pensie, iar acum sunt obiectul bataii de joc al celor carora le-au incredintat banii SPRE ADMINISTRARE! Loviti sunt, cu precadere, pensionarii din Invatamant si din Sanatate!!!
3.   -continuare- trimis de
(30 mai 2010, 09:20:10
Dar nu numai acestia sunt loviti, ci toti pensionarii ce au vechime integrala in munca si NU BENEFICIAZA DE PENSII SPECIALE, adica toti cei ce au depus banii pentru pensie la un stat mafiot si iresponsabil!!!
4.   Sugestie! trimis de
(30 mai 2010, 09:31:20
Daca tot vor sa scape de batrani, de cei ce ce sunt considerati povara imensa a societatii - ignorandu-se faptul ca ei sunt beneficiarii de drept ai banilor pe care i-au depus la un administrator cinic, dispretuitor, arogant, corupt si nemernic - decat aceste legi nesimtite care sa prelungeasca chinul, nu-i mai buna injectia letala? Ar rezolva mult mai rapid problema deficitului bugetar si ar putea ca Guvernantii sa-si axeze prioritatea protejarii clanurilor lor si a cainilor vagabonzi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei