Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mai 2010 - Anul XV, nr. 124 (4415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

“Noi facem parte din Cealaltă Românie !”

Cu toţii ştim că zilele ploioase sunt propice artiştilor, fie ei poeţi, pictori sau muzicieni. Poate din această cauză a plouat sâmbătă, 22 mai a.c., când a avut loc în capitală deschiderea Festivalului LicArt-Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni - secţiunile poezie, fotografie şi teatru. Cu toate acestea, nimic nu i-a împiedicat pe cei peste 90 de nominalizaţi să participe la activităţile propuse de organizatori.         

Tinerii poeţi au vizitat Muzeul Literaturii Române, fotografii au mers în studio unde i-a întâmpinat Ciprian Strugariu, după care toţi au mers la Centrul Cultural “Nicolae Bălcescu” pentru a viziona piesele de teatru puse în scenă de cele trei trupe nominalizate.

 

Marea finală

Duminică, 23 mai, licartiştii au participat la worshop-uri repartizate pe domeniile corespunzătoare secţiunilor din concurs. Nominalizaţii de la poezie au avut şansa de al cunoaşte pe Gelu Vlaşin - membru în juriu la secţiunea poezie, fondator şi coordonator al Reţelei literare, precum şi pe câştigătorii de la ultimele 2 ediţii ai Concursului de Manuscrise sub 35 de ani , şi anume Stoian G. Bogdan şi Sorin Despot.

“Există întâmplări care te aduc în ipostaza de a crede că înlăuntrul fiinţei încă se mai petrec lucruri miraculoase. Eşti deasupra lumii în măsura în care ai fost capabil să iţi iei zborul. Ceea ce s-a întâmplat acum, cu fiecare dintre finaliştii de la poezie, n-a însemnat altceva decât o înălţare. Să-ţi depăşeşti propriile limite înseamnă, până la urmă, să crezi în devenire !” a declarat Gelu Vlaşin.

Fotografii au învăţat de la maestrul Dinu Lazăr, în timp ce tinerii actori au stat în compania Monicăi Ciuta.    

Centrul Cultural a fost din nou loc de reuniune însă, de această dată, nominalizaţii de la teatru erau în postura de spectatori. Gălăgia din sală a fost întreruptă de Radu Herjeu, directorul festivalului, care a declarat deschisă Marea Finală a Concursului Licart 2010. Festivitatea a debutat cu “ Flirt”, un spectacol de pantomimă jucat de Mihai Baranga si Andreea Duta, moment ce a stârnit amuzamentul publicului. Actorul Adrian Păcuraru a recitat cele 10 poezii semifinaliste, pauzele dintre poeme fiind acordate vizionării fotografiilor nominalizate. În încheiere, Alina Manole a destins spectatorii printr-un recital folk şi, de asemenea, a surprins prin acordarea onorariului ei unei eleve a cărei poezie a apreciat-o.

Suspansul şi emoţiile celor prezenţi au fost spulberate odată cu anunţarea câştigătorilor. În cadrul secţiunii de poezie, premiul I i-a fost acordat lui Valeriu Andrişcă din Târgovişte. La fotografie au fost trei subsecţiuni: astfel, la Portret, premiul I a fost acordat lui Răzvan Chirilă din Botoşani, la Fotografie alb-negru a câştigat Alexandru Chiţu din Focşani, iar la fotografie diversă, Mihai Trofin. Cei 400 de lei acordaţi trupei de teatru au fost obţinuţi de Trupa Alexandru Giugaru - Col. Nat. Cuza Vodă, Huşi.

“Acest festival este cel mai mare din ţară şi, fiind naţional, devine o experienţă benefică pentru oricine participă .Cred că cel mai important aspect al Festivalului LicArt este că Radu, directorul concursului, a reuşit să îmbine utilul cu plăcutul: workshopurile, Festivitatea de Premiere precum şi prieteniile legate între nominalizaţi” a declarat Codrin Dănilă, actor şi asistent regizor al trupei câştigătoare.

Mihaela MATEI, cl.a XI- a S.A., Colegiul Agricol  Fălticeni

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Noi facem parte din Cealaltă Românie !”.
 Vizualizări articol: 1177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 7 voturi
“Noi facem parte din Cealaltă Românie !”3.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei