Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mai 2010 - Anul XV, nr. 124 (4415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ca la noi la nimeni

Bacalaureat cu profesori de împrumut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicatele din învăţământul sucevean au preconizat o grevă de amploare, blocarea anului şcolar şi sabotarea examenului de bacalaureat. Socoteala sindicaliştilor a fost dată peste cap în ultimul moment, când profesorii din şcoli au anunţat că, deşi intră în grevă generală, vor participa luni la proba orală de limbi moderne a examenului de bacalaureat.

Liderul Sindicatului Judeţean din Învăţământ „Spiru Haret" Suceava, Constantin Cernica, a declarat că „mai multe unităţi liceale din judeţul Suceava au cedat sub presiunea directorilor şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi au decis să organizeze examenul de bacalaureat”.

Potrivit lui Constantin Cernica, profesorii din mediul rural au fost primii care au anunţat că intră în bacalaureat, deşi iniţial au declarat că vor face grevă. „Nu ştim ce se va întâmpla până luni, la ora actuală mai sunt încă licee care nu şi-au exprimat categoric opţiunea”, a mai spus Cernica.

Şi preşedintele Sindicatului „Bucovina Rădăuţi”, Gheorghe Şorodoc a spus că directorii de şcoli le-au dat profesorilor să semneze pe nişte tabele şi să precizeze dacă intră sau nu în grevă şi dacă participă sau nu la examenul de bacalaureat. „Aştept să văd care e caracterul omului. În evidenţele noastre, peste 91% din cadre au spus că intră în grevă, vreau să văd acum câţi îşi schimbă poziţia iniţială”, a spus Gheorghe Şorodoc.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar, Laura Hacman, a declarat „IŞJ a primit o adresă de la Ministerul Educaţiei cu privire la soluţiile şi procedeele alternative la metodologia de organizare a bacalaureatului, şi anume, fie mutarea elevilor la alte centre de evaluare, fie utilizarea cadrelor didactice pensionare aflate în relaţii contractuale cu unitatea liceală respectivă sau a personalului didactic auxiliar pentru supraveghere, ori cooptarea unor cadre didactice de la alte şcoli”.

 

Dascălii din trei licee nu participă deloc la bacalaureat

Purtătorul de cuvânt al IŞJ a mai spus că „în 11 licee din judeţ bacalaureatul se va organiza prin participarea altor cadre decât cele din şcoală, iar în trei licee din judeţ, numărul cadrelor aduse din alte unităţi este majoritar”. Astfel, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” bacalaureatul se va susţine doar cu profesori de împrumut, fiindcă nici unul dintre dascălii de aici nu va participa la examen. La fel se va întâmpla şi la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, unde comisia de bacalaureat este formată în proporţie de 90% din cadre aduse din alte şcoli, situaţie similară şi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. Laura Hacman a mai spus că „IŞJ Suceava a solicitat liceelor să creeze condiţiile de organizare a examenului şi să informeze elevii că se va susţine proba de competente lingvistice”.

Totodată, reprezentanţii IŞJ susţin că nu fac presiuni asupra cadrelor didactice sau directorilor de şcoli şi se va respecta dreptul cadrelor didactice de a participa la grevă, dar în acelaşi timp IŞJ a solicitat directorilor să organizeze bacalaureatul, pentru că este un examen naţional, iar IŞJ are obligaţia să lucreze printr-o comisie judeţeană de bacalaureat.

„Mai mult, bacalaureatul nu a fost suspendat de instituţia care îl organizează, respectiv Ministerul Educaţiei, iar în aceste condiţii IŞJ Suceava este obligat prin ordin de ministru să asigure organizarea examenului", a mai spus Laura Hacman.

Astfel, deşi luni va fi grevă în toate şcolile din judeţ, iar elevii vor sta acasă, reprezentanţii IŞJ au spus că bacalaureatul se va susţine fie cu profesori care nu sunt în grevă, fie profesori pensionari, dar care au relaţii contractuale cu şcoala.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bacalaureat cu profesori de împrumut.
 Vizualizări articol: 2334 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Bacalaureat cu profesori de împrumut3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa le fie rusine! trimis de
(29 mai 2010, 12:44:54
Ar trebui ca cei care vor da bacu si sunt platiti pentru asta sa aiba sentimentul kurvelor pentru ca asta sunt. E anormal sa-si bata joc de majoritatea colegilor lor. Rusine!!!!! Asa sa-i ajute Dumnezeu!
2.   Lista rusinii trimis de
(29 mai 2010, 14:35:47
propun sa deschidem o lista a rusinii si sa scriem fiecare dintre noi numele celor care au acceptat sa isi inlocuiasca colegii.
3.   Homeopatic trimis de
(30 mai 2010, 19:31:53
Ceea ce se petrece in sistemul bugetar este ca in tratamentul homeopatic....cui pe cui se scoate!
4.   Supraveghetorii nu sunt platiti trimis de
(31 mai 2010, 07:55:06
Si eu credeam ca banii ii atrag pe profesori la examene pana cand o colega care participa in fiecare an mi-a spus ca nu se mai plateste supravegherea la examene. Poate ca oamenilor chiar le pasa de elevii care dau bacul... Habar n-am ...
Si eu sunt in greva desi se stie ca nu se rezolva nimic, doar boc castiga ceva bani la buget prin taierea unei zile de lucru de la atatea mii de oameni.
Problema cea mai grava nu e ca ne aflam in rahat ci ca nu e nimeni capabil sa ne scoata de acolo, cel putin nu cei care sunt acum in parlament.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei