Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mai 2010 - Anul XV, nr. 124 (4415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc cere profesorilor să fie lucizi şi să renunţe la grevă, amintind că aceste zile nu sunt plătite

Duminică, 30 Mai 2010 (15:27:02)

Premierul Emil Boc a lansat, duminică, un apel către profesori să nu declanşeze o grevă care să-i împiedice pe elevi şi studenţi să îşi finalizeze studiile, adăugând că "nu e momentul" ca situaţia financiară a cadrelor didactice să fie agravată în condiţiile în care zilele de grevă nu sunt plătite.

El a afirmat că respectă dreptul la grevă, dar a cerut cadrelor didactice să dovedească "lucididate şi raţiune" şi să nu compromită prin această acţiuni posibilitatea elevilor şi studenţilor de a-şi finaliza studiile şi de a închide anul şcolar.

"Ştiu că şi viaţa cadrelor didactice este grea, dar este important să nu fie compromisă şansa tinerilor de a finaliza studiile", a spus Boc.

El a amintit în acelaşi timp că zilele de grevă nu sunt plătite şi a apreciat că "nu este momentul" ca situaţia financiară a profesorilor să fie astfel agravată.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, duminică, după videoconferinţa cu inspectorii generali şcolari, că proba C a examenului de bacalaureat, programată în intervalul 31 mai - 4 iunie, se va desfăşura în condiţii normale în toate cele 1.419 centre de examen.

Potrivit Ministerului Educaţiei, din cele aproape 3.000 de cadre didactice implicate în examenul de bacalaureat, 10 la sută au anunţat că participă la grevă, acestea fiind înlocuite.

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a anunţat că şi în Capitală problemele au fost rezolvate, astfel că examenul de bacalaureat care începe luni se va defăşura în condiţii normale în toate cele 111 centre.

Sindicaliştii din educaţie intră în grevă generală din 31 mai, zi în care are loc proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină din cadrul examenului de bacalaureat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc cere profesorilor să fie lucizi şi să renunţe la grevă, amintind că aceste zile nu sunt plătite.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc cere profesorilor să fie lucizi şi să renunţe la grevă, amintind că aceste zile nu sunt plătite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei