Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mai 2010 - Anul XV, nr. 124 (4415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Locuri de muncă în UE

Medicii suceveni, asaltaţi cu oferte de muncă în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Majoritatea medicilor din spitalele sucevene au primit, în ultimii doi ani, cel puţin o ofertă de muncă de la un spital sau o clinică din străinătate. Medicul psihiatru Irina Bălăuţă ne-a declarat că, în decurs de doi ani, a primit nominal, pe adresa de la spital, cinci scrisori cu oferte de muncă, de la firma Medicarrera, o agenţie internaţională de recrutare a personalului medical. „Multe oferte erau în ţările nordice, motivate de faptul că populaţia îmbătrâneşte şi se reduce şi numărul de medici. Ofertele sunt pentru medicii din Europa de Răsărit”, a precizat dr. Bălăuţă.

În scrisorile primite de doctori, ofertantul dă informaţii despre modalităţile de transfer, despre job, arată că salariul este motivant, fără a da însă cifre şi precizează că gărzile sunt plătite separat. De asemenea, precizează că medicul are oportunitatea de a pleca împreună cu întreaga familie- soţ, soţie, copii şi că se asigură asistenţă pentru găsirea unei locuinţe şi a şcolii/grădiniţei pentru copii, program de învăţare a limbii din ţara respectivă pentru toată familia şi contract de muncă pe durată nelimitată, după primele şase luni. Doctorii recrutaţi trebuie să treacă apoi de două interviuri (sunt două, trei sesiuni de interviuri pe an, la Iaşi, Cluj şi Bucureşti), unul cu reprezentantul firmei de recrutare şi unul cu reprezentantul angajatorului. Până acum, dr. Bălăuţă nu a luat în calcul în mod serios aceste scrisori, dar recunoaşte că şi plecarea în străinătate „rămâne o opţiune într-un colţ de minte”. Ea are 44 de ani şi din 1997 a început specializarea în psihiatrie. Salariul ei net în Suceava este acum de 3.400 de lei. Cu aceeaşi specializare şi aceeaşi vechime, un psihiatru în Franţa câştigă minimum 2.000 de euro, iar în Norvegia 10.000 de euro. Pe site-urile de recrutare, ofertele pentru medici şi asistente medicale sunt actualizate săptămânal şi sunt destul de tentante.

 

Franţa şi Belgia vor medici specialişti, rezidenţi şi asistenţi medicali

În această săptămână, medicii specialişti, rezidenţi, medicii de familie, farmaciştii sau asistenţii medicali generalişti interesaţi să lucreze în alte state ale Uniunii Europene au la dispoziţie oferte de muncă în Marea Britanie, Cipru, Suedia, cu detalii despre slujbe pe www.eures.ro sau în Franţa şi Belgia, pe www.bestjobs.ro. De exemplu, MOVING PEOPLE SRL, societate profesională acreditată în selecţia şi plasarea personalului medical în străinătate, caută farmacişti, medici specialişti sau rezidenţi şi asistenţi medicali generalişti interesaţi să lucreze în Belgia şi medici de familie pentru Franţa. Pentru medici rezidenţi şi medici specialişti sunt acceptate candidaturi din toate domeniile de specializare. Pentru asistenţi medicali generalişti există locuri de muncă în spitale şi case de odihnă şi tratament. Firma precizează că nu percepe nici un fel de taxă sau comision de la candidaţi.

Asistenţii medicali generalişti sunt invitaţi să trimită CV-urile la adresa de email nd@movingpeople.com, sau să sune la numărul de telefon 0720.024.193 sau 0722.689.742.

Medicii rezidenţi şi specialişti pot trimite CV-urile la adresa de email gh@movingpeople.com, sau pot suna la numărul de telefon 0722.689.742 pentru detalii.

 

Cursurile de limbă franceză şi flamandă sunt gratuite

Persoanele interesate de ofertă pot completa formularul de CV direct pe site-ul www.movingpeople.com.

Pentru medici şi farmacişti sunt necesare diploma de licenţă, certificatul de medic specialist sau farmacist specialist, cunoştinţe de limba franceză la nivel conversaţional. Asistenţii medicali au nevoie de certificatul de competenţe profesionale obţinut la absolvirea şcolii postliceale sanitare sau diploma de absolvire a colegiului universitar medical, cunoştinţe de limba franceză la nivel conversaţional pentru aplicanţii pentru zona franceză. Asistenţilor care nu vorbesc limbi străine şi doresc să aplice la aceasta ofertă le sunt oferite cursuri gratuite de limba flamandă.

Contractele de lucru sunt pe durată nedeterminată, salariile, respectiv onorariile sunt atractive, condiţiile de lucru (orar, concediu legal, avantaje) sunt similare cu ale angajaţilor din ţara de destinaţie. Firma mai oferă asistenţă gratuită la toate demersurile procedurale şi la găsirea unei locuinţe, cursuri gratuite de limba franceză şi/sau flamandă pentru cei interesaţi, în urma unei selecţii prealabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii suceveni, asaltaţi cu oferte de muncă în străinătate.
 Vizualizări articol: 2628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Medicii suceveni, asaltaţi cu oferte de muncă în străinătate3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Contracte... trimis de
(30 mai 2010, 21:08:16
Suna foarte avantajos da cand primesti contractul de colaborare cu Moving People iti piere zambetul. Daca nu duci actele in termen de 1 luna trebuie sa le dai 1000 euro despagubiri,daca ajungi in Belgia semnezi o hartie ca esti de acord sa tii la tine in locuinta nu stiu cate zile o alta persoana adusa de agentie etc. au niste conditii in acel contract ca-ti cam [piere cheful sa semnezi colaborare cu ei. Decat daca esti disperat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei