Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mar 2010 - Anul XV, nr. 59 (4350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii vor discuta cu reprezentanţi din patru ministere despre salarizarea unică şi pensii

Vineri, 12 Martie 2010 (15:37:12)

Sindicaliştii se vor întâlni, săptămâna viitoare, cu reprezentanţi ai ministerelor Muncii, al Finanţelor, al Internelor şi al Justiţiei, pentru discuţii legate de amendamentele lor la actele normative privind salarizarea unică şi pensiile, urmând să facă, apoi, cu Emil Boc o evaluare a rezultatelor.

Vicepreşedintele "Cartel Alfa", Petru Dandea, a declarat, vineri, la finalul întâlnirii de la Guvern că sindicaliştii i-au prezentat premierului principalele revendicări şi au stabilit un calendar de întâlniri pentru săptămâna viitoare.

Astfel, sindicaliştii se vor întâlni, luni, cu reprezentanţii Ministerului Muncii pentru a discuta amendamentele aduse la legea pensiilor, iar miercuri, cu cei ai Finanţelor, ai Justiţiei şi ai Ministerului de Interne în legătură cu legea salarizării unice şi politica salarială.

După aceste întâlniri, la finalul săptămânii viitoare, sindicatele împreună cu premierul Emil Boc vor face o evaluare a discuţiilor pentru a găsi soluţii la revendicări.

Dandea a susţinut că acţiunile de protest stabilite rămân aceleaşi, dar că, în funcţie de evaluarea de vinerea viitoare şi de soluţiile stabilite, calendarul se poate modifica.

Potrivit vicepreşedintelui "Cartel Alfa", trebuie stabilit cine hotărăşte cum sunt plătiţi bugetarii în România, în condiţiile "două instanţe diferite se pronunţă, în prezent, asupra modalităţii de salarizare a bugetarilor, respectiv Curtea de Conturi şi instanţele judecătoreşti".

Liderul "Cartel Alfa" a mai spus că ministrul Muncii, Mihai Şeitan, şi secretarul de stat Ministerul Finanţelor, Gheorghe Gherghina, i-au prezentat premierului unele soluţii care trebuie discutate în detaliu. Dandea a dat un exemplu cu privire la vârsta de pensionare şi condiţiile de muncă, care ar putea fi schimbată de la 65 de ani.

La rândul său, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprea, a spus că a stabilit împreună cu Emil Boc să fie elaborat un proiect de act normativ privind protecţia funcţionarilor publici din autorităţile de control, astfel încât un act de verificare să fie bine încheiat "să nu mai poată nimeni să tragă la răspundere funcţionarul public”.

Oprea a arătat, de asemenea, că Emil Boc şi-a dat acordul pentru reaşezarea funcţionarilor publici în grila de salarizare unică.

Liderii sindicali i-au spus premierului Emil Boc, în discuţia de la Guvern, că Legea salarizării unitare a fost aplicată eronat, iar profesorii cu salarii de 800-900 lei au pierdut din venituri în timp ce procurorii şi judecătorii , "aflaţi în vârful piramidei", au beneficiat de majorări salariale.

Ei i-au cerut premierului să corecteze aceste erori, arătând că modul în care a început să fie aplicată Legea salarizării a avut un efect contrar principiilor acestei legi.

Boc a replicat însă arătând că magistraţii pierd o serie de privilegii prin legea pensiilor şi că pensia trebuie să aibă la bază un salariu mare.

Premierul a pledat pentru adoptarea proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii, spunând că cel mai mare risc este ca "sindicatele să pară apărătoare ale privilegiilor şi pensiilor de lux".

Aproximativ 200 de sindicalişti de la Confederaţia "Cartel Alfa" au pichetat, vineri, sediul Guvernului, nemulţumiţi de incoerenţa Legii salarizării unitare în sistemul bugetar, nemajorarea salariului minim, dar şi de modul în care a fost elaborat proiectul Legii pensiilor.

La pichet au participat sindicalişti atât din sectorul bugetar, cât şi din cel economic, din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii vor discuta cu reprezentanţi din patru ministere despre salarizarea unică şi pensii.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii vor discuta cu reprezentanţi din patru ministere despre salarizarea unică şi pensii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei