Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mar 2010 - Anul XV, nr. 59 (4350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii au cerut demisia lui Emil Boc şi au aruncat cu bulgări spre acesta, fără a-l nimeri

Vineri, 12 Martie 2010 (13:44:46)

Sindicaliştii "Cartel Alfa", prezenţi, vineri, în Piaţa Victoriei, au huiduit şi au cerut demisia lui Emil Boc şi a Guvernului, unii dintre ei aruncând spre premier cu bulgări de zăpadă, unul dintre ei nimerind un ofiţer SPP.

Cei aproximativ 200 de sindicalişti "Cartel Alfa" care au pichetat, vineri, sediul Guvernului, s-au plâns premierului, care a discutat cu ei, că au salarii mai mici din ianuarie faţă de cele primite anul trecut.

O femeie i-a arătat lui Emil Boc fluturaşul cu 600 de lei pe luna februarie şi i-a spus că nu poate trăi cu aceşti bani.

Sindicaliştii au fost nemulţumiţi de afirmaţiile premierului legate de eliminarea privilegiilor, spunându-i acestuia că acest lucru trebuie să-i vizeze pe cei cu salarii mari, nu pe ei, care au salarii mici.

Oamenii au huiduit şi au spus că ei nu sunt nici bugetari de lux, nici pensionari de lux.

Atunci când Emil Boc le-a spus că nu sunt bani la pensii, protestatarii au replicat spunând că trebuie să le mărească salariile pentru a contribui mai mult la pensii.

De asemenea, sindicaliştii i-au cerut premierului locuri de muncă stabile şi l-au atenţionat că acesta este doar începutul acţiunilor de protest, ei susţinând că vor ajunge şi la grevă generală dacă nu li se dau drepturile care li se cuvin.

Sindicaliştii au fost destul de agitaţi şi au strigat în repetate rânduri "Jos Guvernul, "Demisia!", unul dintre sindicalişti strigând "V-am votat degeaba".

Unii dintre protestari au început, la un moment dat, să arunce cu bulgări de zăpadă spre Emil Boc, unul dintre ei nimerindu-l pe un ofiţer SPP, iar altul pe un fotoreporter, moment în care liderii sindicali au făcut apel la protestari să se oprească.

Premierul le-a cerut sindicaliştilor să susţină adoptarea de către Parlament a legii pensiilor, explicându-le că pensiile mici nu vor fi reduse şi că fără o reformă a sistemului care să ducă la eliminarea pensiilor şi a salariilor de lux statul nu va mai putea plăti pe termen mediu celelalte categorii de venituri.

Premierul le-a explicat că cererea unora dintre sindicalişti conform cărora statul să ia bani de la cei bogaţi şi să dea săracilor nu poate fi acceptată, deoarece oamenii de afaceri corecţi trebuie lăsaţi în pace, iar cei incorecţi trebuie să răspundă în justiţie.

El a arătat că este de acord să discute cu sindicatele şi le-a cerut să formeze o echipă de negociere cu care să vină la cabinetul său.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii au cerut demisia lui Emil Boc şi au aruncat cu bulgări spre acesta, fără a-l nimeri.
 Vizualizări articol: 963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sindicaliştii au cerut demisia lui Emil Boc şi au aruncat cu bulgări spre acesta, fără a-l nimeri3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei