Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mar 2010 - Anul XV, nr. 59 (4350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Tupeu

Autorităţile, sfidate de piraţii din transportul de persoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Declaraţiile războinice ale autorităţilor locale şi amenzile imense cu care sunt ameninţaţi transportatorii ilegali de persoane - “piraţii şoselelor”, cum sunt consideraţi cei care efectuează transporturi de persoane între localităţile din judeţ, fără nici o licenţă sau autorizaţie şi fără a plăti taxe şi impozite pentru încasările lor din această activitate, nu sperie pe nimeni.

Acest lucru e demonstrat clar de numărul foarte mare de “piraţi” prezenţi ieri în locurile recunoscute drept staţii de îmbarcare pentru călătoriile “la ocazie”, adică în zonele de ieşire din Suceava, înspre Rădăuţi, Siret, Botoşani, Bosanci, Ipoteşti şi Fălticeni.

Astfel, deşi conform legii, riscă amenzi de minim 25.000 de lei pentru transport ilegal de persoane, adică mai mulţi bani decât ar lua chiar dacă şi-ar vinde şi maşinile, foarte mulţi şoferi, din Suceava, din localităţile învecinate sau chiar şi din judeţele învecinate (Botoşani), grupaţi la ieşirile din municipiu, continuă să ia clienţi la transport, râzându-le în nas autorităţilor rutiere de control.

 

Pasarela CFR de la Iţcani, o adevărată autogară pentru “piraţii şoselelor”

Cei mai mulţi şoferi care efectuează transporturi ilegale puteau fi văzuţi ieri în “staţia” de sub pasarela CFR de la Iţcani, loc cunoscut de ani de zile de toţi cei care circulă între Burdujeni şi Iţcani. Pe o laterală a pasarelei CFR aşteaptă cei care fac transporturi către Rădăuţi ori Siret.

Bine organizaţi, piraţii din transportul de persoane îşi cunosc rândul atunci când e vorba de preluarea clienţilor, se aşază în ordinea sosirii lor în “staţie”, îi îndrumă pe cei care vin către maşina care pleacă prima dată şi în care, de obicei, sunt una-două persoane care aşteaptă să mai vină şi alţii să ocupe locurile libere, înainte de a pleca. De obicei, preţurile sunt aceleaşi ca şi la transportatorii autorizaţi – TPL sau maxi-taxi, deşi ei nu plătesc nici un ban pentru a li se da voie să desfăşoare această activitate.

 

Piraterie practicată şi lângă blocul turn de la ieşirea spre Botoşani.

Dacă cei care preiau clienţi de sub pasarela de la Iţcani stau cât de cât într-un loc ferit, sfidarea maximă e în Burdujeni, unde grupurile de transportatori ilegali ocupă trotuarul din faţa blocului turn de la ieşirea spre Botoşani.

Adeseori, cei care trec pe acolo cu alte treburi sunt agasaţi cu întrebări, dacă nu vor să meargă la Botoşani, sau în alte localităţi de pe traseul respectiv, în vreme ce aproape toate locurile de parcare de pe banda respectivă, până aproape de biserica Sf. Andrei, sunt ocupate de cei care au de luat oameni la ocazie.

În ciuda controalelor anunţate recent de autorităţile locale, care, spuneau că amenzile imense pe care le vor da vor stârpi acest fenomen, ieri unii dintre aceşti piraţi nu se sfiau să strige pe stradă după clienţi, să-i atragă la autoturismul lor, zicându-le: “Haideţi, sunt patru locuri în maşină!”.

Între timp, cei cărora nu le-a venit încă rândul, ori nu au clienţi, stau ciorchine în faţa magazinului din staţia lor improvizată.

 

Strada Mitropoliei, acaparată de transportatorii ilegali

O stradă sufocată de piraţii din transportul de persoane este şi Mitropoliei, care duce spre Ipoteşti şi Bosanci.

Nici măcar cei care locuiesc în zona respectivă nu au voie să parcheze pe locurile acaparate de piraţi, care, fără să se sfiască, au recurs de multe ori chiar la ameninţări pentru cei care ar fi vrut să aibă şi ei un loc de parcare în dreptul blocului lor.

Adunaţi pe trotuar, grupuri – grupuri, piraţii din acea zonă au trecut deja la un alt nivel, câţiva dintre ei renunţând la transportul cu maşina mică, în favoarea microbuzelor, mult mai încăpătoare.

 

Pirateria, o afacere înfloritoare pentru unii

Ieşirea din Suceava spre Fălticeni, în zona restaurantului Nistru, o altă zonă preferată de transportatorii pirat, precum şi zona dintre staţiile de autobuze din Centru (între staţia ce duce la Burdujeni şi cea spre Iţcani) erau singurele zone în care ilegaliştii din transportul de persoane s-au ferit să se afişeze ieri, deşi unii dintre ei au mişunat prin zonă, să vadă cum stă treaba şi dacă e vreun control.

Numărul piraţilor din transportul de persoane a crescut de la un an la altul, unii fiind împinşi în această activitate ilegală de lipsa unui loc de muncă, lipsa banilor, în vreme ce alţii au văzut în asta o modalitate de a face uşor rost de bani pentru care nu trebuie să plătească nicăieri taxe şi impozite. Nu degeaba, în doar câţiva ani de activitate, unii dintre ei nu doar că şi-au întreţinut familia, şi-au pus la punct locuinţele, dar au mai şi făcut un adevărat parc auto de maşini cu care fac transport ilegal de persoane, având şi câte trei maşini implicate în această activitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile, sfidate de piraţii din transportul de persoane.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Autorităţile, sfidate de piraţii din transportul de persoane3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si cica exista autoritati trimis de
(12 mar 2010, 11:44:22
Bun, eu locuiesc pe Mitropolie, articolul este cat se poate de adevarat, iar pe mine cel mai tare ma deranjeaza ca NIMENI, absolut NIMENI nu vine sa-i intrebe nimic pe acesti pirati. Ei fac legea aici, nu ai voie sa-ti parchezi masina, nu ai voie sa le spui ceva, de alt fel...ai toate sansele sa iti taie cauciucurile. Ce e de facut? Poate datorita acestui articol foarte bine venit se va gandi cineva ca trebuie facut ceva pentru a fi rezolvata aceasta problema! SI CAT MAI REPEDE.
2.   Va roade invidia... trimis de
(12 mar 2010, 13:29:20
Atata timp cat nu fura nu da in cap nimanui, cred ca asta ar fi ultimul subiect care trebuie tratat in orasul asta. Alearga omu de dim. pana seara ca sa plece dupa o zi cu 20-30 de lei acasa la 2-3 capii care il astepta. Ce sa mai........ tara de ****. Legea in Romania e ca o bariera, cateii trec pe desupt, dulaii sar pe deasupra si prostii se opresc!
2.1  RE: Va roade invidia... trimis de
(12 mar 2010, 14:09:33
Esti foarte tare. Si cred ca din cauza celor ca tine, ne meritam soarta. Nici furatul de la buget cu milioanele d� ieuro nu da in cap nimanui... patetic
2.2  RE: Va roade invidia... trimis de
(12 mar 2010, 23:35:35
Desigur ca acesti pirati nu dau in cap nimanui, nici macar bugetului. Desigur ca ei declara venitul acumulat din aceasta activitate si platesc si impozite pentru acest venit. Romania - raiul hotilor!
3.   COMPLETARE trimis de
(12 mar 2010, 19:19:53
Dle Romega,foarte corecta documentarea,dar ai uitat ,,doua statii importante'':la uluMobila---unde striga pt Gura Humorului,Stroiesti si altele de pe aceeasi ruta,si la magazin Motovelo in fata pt Moara,Frumoasa,Liteni,Berchise in ideea ,,ca autoritatile'' noastre dragi si scumpe nu le-ar sti.Ar mai fi in spatele magazinului de mobila Burdujeni si chiar statia taxi Orizont,unde isi desfasoara activitatea pe timp de noapte sub blanda obladuire a politiei comunitare care se face ca nu-i vede,interesat sau ,,dezinteresat''.Si mai este cuibusorul din fata blocului turn din fata liceului nr 1,dar care acum ,,sufera din cauza inchiderii strazii'' desi sunt convins ca au relocat statia pentru Dorohoi si localitatile de pe parcurs.Iar ca raspuns la Cata 76,e limpede bustean,cei care isi platesc taxele,impozitele si isi distrug masinile prin toate hartoapele din orasul asta nenorocit,sunt niste prosti si idioti care nu merita sa traiasca,ci smecherii.!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei