Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mar 2010 - Anul XV, nr. 59 (4350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: România poate vinde certificate de emisii de carbon în valoare de un miliard de euro

Vineri, 12 Martie 2010 (18:17:01)

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că România poate vinde certificate de emisii de carbon în valoare de un miliard de euro, existând în prezent tratative în acest sens cu două sau trei ţări interesate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Borbely a spus că Japonia şi Spania sunt interesate de certificatele de emisii de carbon deţinute de România, a căror valoare de piaţă este undeva la 6,7 euro de certificat.

Este vorba de certificatele de emisii de carbon deţinute de România, în baza Protocolului de la Kyoto, pe care nu le-a utilizat, dar pe care le poate vinde.

"Aceste A-uri, aceste certificate pe care România, din păcate, nu le-a utilizat, reprezintă circa un miliard de euro. Sunt bani care vin pe gratis României, dar din păcate abia acum am reuşit să trecem în guvern Legea contractului de stat - pentru că trebuia să avem o asemenea lege - şi Hotărârea de Guvern o trecem în două săptămâni, în ceea ce priveşte destinaţiile unde se pot folosi aceşti bani. (...) Sunt tratative cu vreo trei ţări care trebuie să cumpere aceste certificate, pentru că România stă bine, după 1990 s-au închis foarte multe întreprinderi şi putem vinde aceste certificate în valoare de un miliard de euro", a arătat ministrul Mediului.

Certificatele sunt emise în baza unui sistem al Uniunii Europene legat de reducerea poluării. Ele sunt alocate fiecărui stat membru, după ce guvernul acestuia stabileşte niveluri maxime naţionale pentru emisiile de gaze şi alocă niveluri maxime pentru operatorii industriali. Certificatele emise în baza acestor alocări pot fi tranzacţionate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: România poate vinde certificate de emisii de carbon în valoare de un miliard de euro.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: România poate vinde certificate de emisii de carbon în valoare de un miliard de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei