Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mar 2010 - Anul XV, nr. 59 (4350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pericol pentru societate

Minor cercetat pentru trei violuri, scăpat de sub control de părinţi şi autorităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un minor în vârstă de 15 ani care a îngrozit, în vara anului trecut, o întreagă comunitate după ce s-au adunat indicii clare că a abuzat sexual trei copii mai mici, este, de aproximativ două săptămâni, dispărut de acasă, poliţia dându-l în urmărire.

 

Faptele pentru care este cercetat minorul

La finele lunii iunie a anului trecut, Poliţia din Horodniceni a fost sesizată despre faptul că Silvian B., la acea vreme în vârstă de 14 ani, cu domiciliul în Republica Moldova, dar crescut de părinţi în comuna suceveană, a violat doi băieţi mai mici, unul de 5 şi unul de 9 ani. Din cercetări a rezultat că puştiul i-a ademenit la cireşe pe doi copii mai mici, într-o grădină, şi că aici l-a supus la perversiuni sexuale pe cel mai mare şi l-a violat anal pe cel mai mic, faptă confirmată ulterior şi de examinarea medico-legală. La câteva zile după ce cazul a ieşit la iveală a mai apărut o a treia victimă, un copil de 8 ani, care a relatat şi el anchetatorilor cum a fost ademenit în mai multe rânduri de Silvian B. în locuri dosnice, în câmp, şi a fost abuzat sexual şi apoi ameninţat cu moartea dacă va povesti ceva.

 

Părinţii nu au acceptat colaborarea cu autorităţile

Imediat după ce faptele au ieşit la iveală, minorul a fugit de acasă, revenind abia după câteva zile, când părinţii l-au predat anchetatorilor. Audiat de poliţişti, acesta nu şi-a negat faptele, fiindu-i întocmit un dosare de cercetare penală. 

Fiind vorba de un caz grav, dosarul a fost preluat de ofiţerii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al IPJ Suceava, sub coordonarea unui procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. Şi acum dosarul este în cercetare, suspectul fiind cercetat în stare de libertate deoarece este minor.

Specialiştii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, intraţi pe fir, au încercat să introducă copilul într-un program de consiliere psihologică ori chiar să-l ia din mediul în care trăieşte, însă părinţii au refuzat. Tatăl său şi-a luat angajament, în faţa specialiştilor de la „Protecţia Copilului” şi a poliţiştilor, că îl va supraveghea cu cea mai mare atenţie şi îl va duce periodic la un cabinet particular de consiliere psihologică, pentru a se încerca reabilitarea lui.

 

A fugit de acasă pe 23 februarie

Din păcate, după nouă luni de la comiterea faptelor, comportamentul minorului nu s-a schimbat. Acesta fugit în numeroase rânduri de acasă, semn clar că familia nu îl poate controla.

Poliţia precizează că Silvian B., nu a mai fost văzut de familie de pe 23 februarie a.c., când a plecat spre şcoală şi nu a mai revenit. Ultima oară, în aceeaşi zi, fost văzut de un coleg de clasă, în zona autogării din municipiul Fălticeni.

El figurează în evidenţele poliţiştilor cu dispariţii repetate, timp în care se refugia circa 3-4 zile în stoguri cu fân sau case părăsite de pe raza comunei unde locuieşte, fiind găsit de fiecare dată de părinţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minor cercetat pentru trei violuri, scăpat de sub control de părinţi şi autorităţi.
 Vizualizări articol: 2354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Minor cercetat pentru trei violuri, scăpat de sub control de părinţi şi autorităţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei