Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mar 2010 - Anul XV, nr. 59 (4350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MTI consideră că protestul transportatorilor este nejustificat

Vineri, 12 Martie 2010 (14:24:13)

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) consideră că protestul Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) programat pentru săptămâna viitoare este nejustificat şi susţine că asociaţia refuză să colaboreze.

Confederaţia solicită o lege unică a transporturilor, prelungirea autorizaţiilor până în 2016 şi o hotărâre de guvern care să sancţioneze toate tipurile de transporturi, respectiv de marfă, călători, taxi sau şcoli de şoferi.

La protestul care va avea loc miercuri şi joi vor participa 7.000 de transportatori auto de persoane, taximetre şi reprezentanţi ai şcolilor de şoferi.

MTI a semnat la începutul anului un protocol cu asociaţiile de profil care abordează în totalitate problematica evaziunii din transporturi.

"La nivelul comisiilor de dialog social, au fost analizate, în mod transparent şi împreună cu patronatele din domeniu, măsuri concrete ce vor fi transpuse în legislaţie. O parte dintre acestea au fost deja transpuse în modificări legislative şinându-se cont de poziţia reprezentanţilor patronatelor", se arată într-un comunicat al MTI, remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Referitor la elaborarea legii unice în transporturi, MTI afirmă că a fost constituit la nivelul instituţiei un grup de lucru care a solicitat în mod oficial poziţia patronatelor pentru a definitiva principiile care vor guverna acest sector de activitate.

"Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii consideră că noua legislaţie unitară în transporturi nu trebuie să ţină cont de interese de grup şi, tocmai de aceea, împreună cu patronatele din transporturi caută soluţiile cele cele mai corecte şi eficiente. Ca şi confirmare a deschiderii transparente a ministerului, în perioada 18-19 martie, la Braşov, reprezentanţii MTI, Autorităţii Rutiere Române, Ministerului de Interne şi ai Ministerului de Finanţe se vor afla în dialog cu firmele de transport", se arată în comunicat.

Ministerul susţine că a invitat la conferinţa de la Braşov şi reprezentanţi ai COTAR, însă aceştia nu au confirmat invitaţia, "preferând să boicoteze întâlnirea prin organizarea unui protest în Bucureşti în aceeaşi perioadă".

"Îi invităm, şi pe această cale, pe reprezentanţii COTAR să ia parte la această dezbatere liberă şi să participe în mod transparent alături de celelalte patronate din transporturi la construcţia legislativă din domeniul transportului rutier", se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MTI consideră că protestul transportatorilor este nejustificat.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MTI consideră că protestul transportatorilor este nejustificat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei