Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mar 2010 - Anul XV, nr. 59 (4350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Geoană strică uniforma portocalie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Diversiunile opoziţiei au devenit, pentru orice suflet politiceşte nepătat, insuportabile. Insensibilă la trebuinţele reale ale ţării care, moartă, coaptă, trebuie modernizată, opoziţia cară dialogul public în derizoriu. Teme vetuste, care nu mai interesează alte ţări ale lumii, desigur civilizate, cum ar fi recesiunea, şomajul, scăderea dramatică a nivelului de trai, fiindcă acolo aceste chestiuni minore şi-au găsit rezolvarea, revin la noi ca petele de ulei deasupra apei. Cine ne îmbolnăveşte  zilnica siestă după fiecare foame îmbelşugată, cine bruiază ghiorăitul odihnitor al maţelor? Opoziţia.

Chemată la sfat, în acest început-sfârşit de iarnă când ninge ca-n decembrie şi e ger ca la Bobotează, puterea şi-a pus în lucrare analiştii, culţii în cap, strategii. Au fost chemaţi din munţi (munţii de bani) căutătorii de aur şi au fost chestionaţi experţii  în  asfaltări invizibile, dar bănoase. Se ştie doar că România deţine recordul mondial al preţului plătit pentru un kilometru de autostradă şi asfaltează anual nişte drumuri care rămân pururi neasfaltate. Ei bine, acest loc în top trebuie onorat. Obrazul subţire – nu? -  cu cheltuială se ţine. Experţii, analiştii, cugetătorii, asfaltatorii au ridicat din umeri şi au arătat în cele din urmă, cu toţii, spre opoziţie. Toate relele vin de acolo. Dar parcă opoziţia a spus un abonat  plictisit al licitaţiilor dinainte câştigate, a fost subţiată până la a-şi da obştescul sfârşit? Unde se mai cuibăreşte ea? – s-au întrebat toţi în cor. Analizele au durat până după miezul nopţii. Presa, a mai fost una din chestiunile pritocite minuţios, nu mai este o problemă. Publicitatea e la stat şi este drămuită strict pe iscălitura lui Boc. Doar madam Udrea ce se mai veseleşte cu câte o risipă. Poţi să te pui însă  cu capriciile femeilor? Deci ziarele mor, iar ziariştii au un procent consistent de şomeri. Cei mai mulţi din cei rămaşi cântă sub bagheta unui dirijor bine instruit. Când n-au subiecte, Serviciul Special de Fabricat Subiecte (cunoscutul SSFS) livrează zilnic unul. Câinii democraţiei, deveniţi pisici, miaună de dimineaţa până noaptea târziu, pe partitura primită uneori ”pe surse”, iar poporul cască gura. Şi aici chestiunea e  carevasăzică, rezolvată. Am găsit! - ţipă feminin o voce masculină. Opoziţia s-a refugiat în Parlament. Vlăguită, anemiată, schilodită de plecările atâtor Miki Șpagă, îşi îngăduie să mai ridice  vocea, piţigăiată, desigur, în bicameralele adăposturi. Păi parcă Parlamentul, prin – nu-i aşa? – zdrobitoarea  voinţă populară exprimată la referendum a dispărut. Parlamentul sunteţi voi! – parcă scria pe un afiş. Voi, poporul şi pentru că voi, poporul, în nerozia voastră, nu puteţi închega unitar un gând, voi vorbi eu în numele tuturor. Am stabilit aşa ? Am stabilit, mărite Zeus.

Localizarea răului odată făcută, s-a purces la analize de laborator. De altfel nici nu era nevoie de microscopice sforţări, fiindcă răul se vedea - ce răul? - tumora, de la distanţă. Păi, uitaţi-vă bine. De jos şi până sus, de la pădurar şi femeia de serviciu de la primărie, de la şefii şi subşefii concentratelor deconcentrate, de la prefect la ministru, de la casierul comunal la guvernator, toţi poartă cu mândrie, apretată cu grijă şi ţinută noaptea în şifonier, haina portocalie. Un post în vârf – Dumnezeule, cât am fost de orbi – chiar al doilea ierarhic după şeful statului e purtat neportocaliu, stricând designul şi moda împărătească, de unul Geoană, cu vizibile rămăşiţe pesediste, moguliste, burghezo-moşiereşti, în sânge. N-aţi încercat să-l convertiţi? – a întrebat mustrător preşedintele. Cercat, Măria Ta, părea că se lasă dezbrăcat de roşu, dar până la urmă i-a fost ruşine să se lase văzut în curul gol. N-am putut. Câţi mai avem de luat din PSD? Păi restul. Nu se lasă duşi boşorogul de edec şi ăla de a furat termopane. Cu ceilalţi suntem în dialog. Să-l dea ei afară! Nu vor, Mărite, că cică s-ar vedea că e lucrătură. Atunci să vină chestorii, să-l ia pe sus. Știţi, Mărite, ne-ar putea critica străinătatea. Aici Zeus s-a făcut foc. Străinătatea, ziceţi, tună el, străinătatea care m-a (re)făcut pe mine preşedinte?  Străinătatea e cu mine, dobi-bocilor. Marşde executaţi! Şi, jenaţi, pedeliştii de grad ridicat plecară să împlinească ordinul.

E într-adevăr strigător la cer să îngădui, sub Băsescu, drept înlocuitor la comandă, un intrus. Şi când? Pe sărăcia asta! Ar putea sta foarte bine acolo Anca Boagiu, nu pentru că preşedintele i-a văzut, pentru a-l cita, chiloţeii încă de când era mică, ci pentru că e competentă şi nu se opune modernizării patriei. Ar putea sta sub Băsescu, ierarhic vorbind, doamna Udrea, dar pentru ilustra buzoiancă sunt preparate fotolii mai înalte. Dacă face gripă preşedintele trei zile şi mahmureala (întotdeauna gripa te lasă cu  greaţă şi ameţeli) îl va ţine în incapacitatea de a cârmui ţara? S-o laşi unui neportocaliu? E ca şi cum ai lăsa o oiţă virgină într-un staul de berbeci. Designerii politici s-ar revolta, iar poporul flămând n-ar mai înţelege nimic şi ar avea timp să ia cunoştinţă de foamea care-l macină. Pata de pe uniforma portocalie trebuie urgent ştearsă. Să vină, la nevoie, chestorii. E neconstituţional? Neconstituţional, neconstituţional, da, umflă-l, Ghiţă!        

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană strică uniforma portocalie.
 Vizualizări articol: 1987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Geoană strică uniforma portocalie4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RUGAMINTE trimis de
(14 mar 2010, 18:09:58
Dragi editori, nu puteti va rog sa asezati in partea dreapta M A F care apare pe stanga ca e tare suparator pentru citit articolele?

VA rog sa faceti acest lucru...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei