Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mar 2010 - Anul XV, nr. 59 (4350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: Este posibil ca numărul consilierilor locali să fie redus cu 25 %

Vineri, 12 Martie 2010 (19:40:37)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, în Poiana Braşov, la o întâlnire cu circa 130 de primari din întreaga ţară, că este posibil ca numărul consilierilor locali să fie redus cu 25 %, iar preşedintele Consiliului Local în cadrul şedinţelor de plen să fie primarul.

Blaga a participat la întâlnirea Asociaţiei Oraşelor din România, unde a discutat cu cei 130 de primari din ţară prezenţi la eveniment despre problemele cu care se confruntă aceştia, precum şi despre propunerile de modificare a Legii administraţiei publice locale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vasile Blaga a precizat că în proiectul de modificare a Legii 215/200 privind administraţia publică locală este posibil să fie inclusă propunerea de reducere cu 25% a numărului de consilieri locali. În plus, Blaga consideră că viceprimarul nu ar trebui să mai aibă şi funcţia de consilier local, ci doar de viceprimar.

Majoritatea primarilor au fost de acord cu reducerea numărului de consilieri locali, dar şi ca funcţia de preşedinte al Consiliului Local în cadrul şedinţelor de plen să fie exercitată de primarul localităţii respective.

"Mi se pare absolut normal ca primarul să fie preşedintele Consiliului Local în cadrul şedinţelor de plen. El este cel mai legitim ales din această ţară. Este inadmisibil să nu conducă el şedinţele", a spus ministrul Blaga.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii 215/2000 va fi depus la Parlament la sfârşitul trimestrului III, potrivit sursei citate.

"Vrem să discutăm poriectul de lege cu toate părţile implicate, astfel încât să întărim administraţia publică locală şi să o facem cât mai funcţională. Vor fi organizate dezbateri publice şi se va lucra atât cu Asociaţiile Comunelor, Oraşelor, Municipiilor şi Consiliilor Judeţene, cât şi cu Administraţia Finanţelor Publice. Iar în 2011, vrem să propunem spre aprobare un nou Cod al Finanţelor Publice", a precizat ministrul Administraţiei şi Internelor.

Blaga a mai spus că în perioada următoare nu vor mai fi înfiinţate noi unităţi administrativ- teritoriale, nu se vor mai face achiziţii publice şi nici angajări în administraţia publică.

În prezent, în sistemul bugetar sunt 701.786 de angajaţi, din care 181.000 în cadrul administraţiei publice locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: Este posibil ca numărul consilierilor locali să fie redus cu 25 %.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Blaga: Este posibil ca numărul consilierilor locali să fie redus cu 25 %5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei