Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mar 2010 - Anul XV, nr. 59 (4350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cercetări la final

Sancţiune pentru doctorul Doru Iliescu, în cazul jurnaliştilor agresaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ancheta demarată la Spitalul Municipal Rădăuţi în cazul jurnaliştilor de la Realitatea TV agresaţi luni seară de directorul medical al unităţii, cardiologul Doru Iliescu, despre care s-a spus că era băut când i-a atacat pe reprezentanţii presei, s-a finalizat ieri. În urma cercetărilor, medicul a fost sancţionat cu retragerea calităţii de purtător de cuvânt al unităţii şi reducerea indemnizaţiei cu 5% pe o perioadă de trei luni. Măsura a fost decisă de managerul Dorin Robu şi agreată de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava.

„În urma anchetei interne efectuate la nivelul spitalului s-a constatat că directorul medical Doru Iliescu a manifestat un comportament nedeontologic în relaţionarea cu presa, în calitatea sa de purtător de cuvânt”, a explicat Dorin Robu, adăugând că a avut de ales între trei măsuri, printre care se mai numărau  mustrarea şi desfacerea contractului de muncă. El a refuzat să precizeze care este suma pe care o va pierde subalternul său odată cu aplicarea sancţiunii, invocând articolul 158 din Codul Muncii, care spune că salariile sunt confidenţiale.

 

Jurnaliştii agresaţi: „Important este că s-a recunoscut că s-a greşit”

„Important este că s-a recunoscut că s-a greşit, putea să nu se întâmple aşa”, au comentat măsura jurnaliştii de la Realitatea TV, cu precizarea că, din punctul lor de vedere, ancheta nu a clarificat toate aspectele, motiv pentru care au cerut, în scris, lămuriri suplimentare Direcţiei de Sănătate Publică.

Contactat ieri de reporterii Monitorului, Doru Iliescu a admis că a avut o atitudine nepotrivită, dar a apreciat că incidentul a fost mult exagerat, iar imaginea sa a fost pătată în mod nejustificat. El a arătat că intervenţia sa a fost motivată de dorinţa de a respecta un ordin al ministrului Sănătăţii, care reglementează condiţiile în care jurnaliştii pot intra în unitate şi pe care echipa de la Realitatea TV nu l-ar fi respectat.

 

Doru Iliescu: „Eu n-am făcut decât să respect legea”

„Dintr-un incident care a avut loc între mine şi jurnaliştii respectivi s-a încercat o demolare a imaginii unui medic care, în 35 de ani de muncă, şi-a construit o carieră solidă şi respectabilă. Potrivit Ordinului MS nr. 1365 din 2008, accesul reprezentanţilor presei în spital este posibil numai în baza unei acreditări, în prezenţa purtătorului de cuvânt şi cu acordul telefonic al managerului, iar filmarea nu este permisă peste tot. Ei au pătruns ilegal în interior, încălcând nişte prevederi pe care nu eu le-am inventat. Până la urmă eu n-am făcut decât să respect legea, chiar dacă într-o manieră uşor mai vehementă. Comportamentul meu a depăşit discret anumite limite, dar de aici şi până la a fi considerat alcoolic şi terorist al presei e cale lungă. Uneori, când cineva nu respectă nişte reguli, reacţiile pot fi mai vehemente”, s-a apărat medicul.

 

De unde a pornit tot scandalul

Luni, 8 martie, reporterul Alina Băbeanu Iosif şi cameramanul Sorin Mateiciuc au intrat în spitalul rădăuţean pentru a se documenta în cazul a două minore rănite într-un accident rutier. Deşi aveau acceptul managerului Dorin Robu pentru a filma şi culege informaţii, jurnaliştii de la Realitatea TV au fost agresaţi şi daţi afară din unitate de doctorul Doru Iliescu, pe care l-au acuzat că se afla sub influenţa alcoolului. Medicul era în timpul său liber, dar a venit special la spital, după ce a fost informat de portar cu privire la prezenţa echipei de filmare. Ulterior, doctorul şi-a justificat comportamentul prin faptul că a dorit să protejeze dreptul la confidenţialitate al pacienţilor. În replică, jurnaliştii de la Realitatea TV au declarat că nu filmau bolnavele şi au fost obligaţi să deschidă camera în momentul în care directorul medical a devenit agresiv, tocmai pentru a avea o dovadă a atitudinii adoptate de acesta.

În faţa conducerii Direcţiei de Sănătate Publică, managerul Dorin Robu a confirmat că subalternul său se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Ieri, Ministerul Sănătății a fost informat de DSP cu privire la măsura luată împotriva cardiologului Doru Iliescu.

Dorin Robu a rămas singurul purtător de cuvânt al Spitalului Municipal Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţiune pentru doctorul Doru Iliescu, în cazul jurnaliştilor agresaţi.
 Vizualizări articol: 3009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Sancţiune pentru doctorul Doru Iliescu, în cazul jurnaliştilor agresaţi3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inadmisibil! trimis de
(12 mar 2010, 11:46:39
Am citit o stire asemanatoare si pe Merita Citit; vreau sa-mi spun parerea: doctorul ala nu mai are ce cauta in vreun spital. Cum sa fii baut la serviciu? Nimeni nu ar trebui sa-si permita asa ceva, mai ales un doctor. Foarte, foarte, foarte urat.
2.   Bravo doctore! trimis de
(12 mar 2010, 13:50:19
Sanctiunea a fost data pentru ca unii sa-si poata pastra scaunul! Si aici ma refer la cei care au dat sanctiunea!
Eu sunt satul de lingai si de media din Romania. Niste loaze!
Daca un deputat se duce la b_ordel in timpul serviciului nu-i nicio tragedie, dar daca un nea Doru ia un snaps in timpul liber se lasa cu sanctiune!
Fuck off!
3.   Off off trimis de
(12 mar 2010, 13:53:20
De baut (in timpul serviciului), de fumat(in spital) si de numarat (banii pacientilor) mai sunt buni doctorii din Romania! ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei