Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2009 - Anul XIV, nr. 218 (4204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Ar fi absurd să continue protestul în justiţie, nu trebuie impuse soluţii

Joi, 17 Septembrie 2009 (16:33:30)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, în şedinţa CSM, că ar fi absurd să se continue protestul magistraţilor până când absolut toate probleme vor fi rezolvate şi că ar trebuie să se conştientizeze problemele financiare ale ţării.

"Îmi pare rău că vă stârnesc amuzamentul, dar asta este starea ţării, domnilor judecători. Nu avem bani pentru tot anul de la început, ca să ştiţi şi dumneavoastră. Nu sunt bani. Problema finanţării justiţiei pentru bunuri şi servicii este rezolvată la parametri de avarie. Este atât de greu să pricepeţi că nu avem bani în acest moment, câteva luni de zile până se reporneşte economia ? Chiar aşa de greu este să conştientizaţi că întreaga ţară trăieşte la ora asta din veniturile generaţiei viitoare? Că trăim pe un împrumut? E atât greu să vă spun să faceţi un sacrificiu câteva luni de zile?" le-a spus Predoiu magistraţilor.

Ministrul Justiţiei a susţinut că, indiferent cât de întemeiat sau neîntemeiat este protestul, în ansamblu sau parţial, "continuarea lui afectează dreptul cetăţeanului la accesul la justiţie".

Predoiu a subliniat că nu există persoane sau asociaţii de magistraţii care au solicitat un dialog la Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJLC) şi a fost refuzat.

"Nu cred că trebuie confundată o discuţie sau un dialog cu obligativitatea primirii tuturor punctelor de vedere pe care le formulează celelalte părţi. Toate aceste probleme reclamate dincolo de cea salarială implică timp şi discuţii politice şi la nivelul Executivului şi Legislativului şi cred că ar fi absurd să se continue protestul până când absolut toate problemele vor fi rezolvate. Problemele nu sunt doar în justiţie, ci şi în alte părţi, din păcate", a spus ministrul Justiţiei.

Predoiu a solicitat suspendarea protestului, arătând că şansele de a avea un dialog constructiv cresc întodeauna în momentul în care părţile detensionează situaţia şi elimină factorii de presiune pentru găsirea unor soluţii, "şi nu prin impunerea unei soluţii".

Ministrul Justiţiei a mai explicat că în salariile din justiţie sunt incluse sporurile de stres şi confidenţialitate, care reprezintă 65 la sută în plus şi că mai mult nu a avut cum să obţină.

În legătură cu trecerea bugetului de la MJLC la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Predoiu a spus că nu are nimic împotrivă dacă deschid acţiuni în judecată împotriva Guvernului, şi că nu se opune acestui transfer de buget în condiţiile în care se face dovadă unei administrări corecte a banului public.

"S-a mai susţinut că nu sunt un ministru de sistem. Da, şi nu contest acest lucru. Înseamnă că nu vin din sistem şi că nu mă raportez unilateral la sistem şi cred că asta trebuie să facă un ministru de justiţie, având în vedere atribuţiile. Eu trebuie să ţin cont în Guvern şi de alte probleme care se discută acolo", a mai subliniat Predoiu.

Ministrul Justiţiei le-a sugerat membrilor CSM că ar trebui formulat un punct de vedere în legătură cu scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu pentru că aceasta ridică mai multe probleme, mai ales că vorbeşte de încălcarea dreptulului cetăţeanului la justiţie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Ar fi absurd să continue protestul în justiţie, nu trebuie impuse soluţii.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Ar fi absurd să continue protestul în justiţie, nu trebuie impuse soluţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei