Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2009 - Anul XIV, nr. 218 (4204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc evită să spună dacă o va demite pe Andronescu pentru ordin: Remanierile se fac, nu se discută

Joi, 17 Septembrie 2009 (16:34:04)

Premierul Emil Boc a evitat, joi, să răspundă tranşant dacă o va demite pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, din cauza ordinului care îi conferă acesteia dreptul de a numi directorii de şcoli, arătând doar că remanierile sunt efectuate fără discuţii publice în prealabil.

"Remanierile se fac, nu se discută", a răspuns Boc unei întrebări a presei pe această temă, amintind că activitatea fiecărui ministru este evaluată la nivelul Guvernului.

El nu a dorit în acelaşi timp să răspundă dacă a evaluat activitatea Ecaterinei Andronescu şi dacă este mulţumit de prestaţia acesteia.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis un ordin care abrogă prevederile Legii statului cadrului didactic ce abilitau inspectorii şcolari generali să facă detaşări pentru funcţiile de conducere, noii directori urmând să fie numiţi prin ordin de ministru, la propunerea inspectoratelor.

Ordinul, emis miercuri de Andronescu, prevede încetarea numirilor cu delegaţie a directorilor de şcoli, care erau făcute de inspectorii şcolari generali.

Potrivit Ordinului MECI nr 5139/16.09.2009, "detaşarea în interesul învăţământului pentru funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat neocupate prin concurs se realizează prin ordin al ministrului Educaţiei, Cerecetării şi Inovării, la propunerea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar".

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus, joi, pentru MEDIAFAX, că prin ordinul care abrogă prevederile Legii statutului cadrului didactic ce abilitau inspectorii şcolari să facă detaşări pentru funcţiile de conducere a vrut să se "asigure" că numirile directorilor nu sunt făcute politic.

Potrivit ministrului Ecaterina Andronescu, funcţiile de director erau ocupate prin concurs. În cazul în care, în urma concursului, posturile rămâneau vacante, numirile se făceau prin delegaţie până la organizarea concursului.

"Am primit numeroase sesizări din toate judeţele ţării, printre care amintesc Tulcea, Botoşani, Dolj, Olt, chiar cazuri în care există câteva sute de reclamaţii într-un judeţ prin care ni se semnalau numiri politice în cazurile directorilor de şcoli. Prin ordinul emis am vrut să evităm introducerea politicului în unităţile de învăţământ", a spus Ecaterina Andronescu.

Deputatul PDL Raluca Turcan a precizat însă, joi, că, în urma ordinului dat de ministrul Ecaterina Andronescu, aceasta are două variante: fie să retragă acest act, fie să îşi dea demisia, cu recunoaşterea implicită a erorii pe care a făcut-o.

Potrivit deputatului PDL, "intenţia ministrului Andronescu de a numi fără concurs, centralizat, prin «pixul» ministrului, persoane în funcţii de conducere în învământul preuniversitar, demonstrează că aceasta ori nu a înţeles ce înseamnă reforma în educaţie, ori se lasă angrenată în jocul incorect al politizării instituţiilor statului şi folosirii lor în campaniile electorale".

„În acest moment, doamna Andronescu are la dispoziţie doua variante: fie îşi retrage ordinul recunoscându-şi public greşeala, fie îşi depune demisia cu recunoaşterea implicită a erorii de a duce politica în şcoală, şi asta în dispreţ total faţă de alegători", a mai spus Raluca Turcan.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc evită să spună dacă o va demite pe Andronescu pentru ordin: Remanierile se fac, nu se discută.
 Vizualizări articol: 438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc evită să spună dacă o va demite pe Andronescu pentru ordin: Remanierile se fac, nu se discută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei