Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2009 - Anul XIV, nr. 218 (4204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terapii alternative

Remedii naturiste împotriva calculilor biliari

Pentru a preveni formarea calculilor biliari, dar si pentru a favoriza eliminarea lor poţi apela la o serie de remedii naturiste ce se află la îndemâna tuturor: Ceaiurile din plante cu acţiune coleretică (stimulează activitatea veziculei biliare) şi colagogă (stimulează eliminarea bilei).
Rădăcina de brusture - stimulează funcţiile hepato-biliare. Se pun 2 linguriţe de rădăcină mărunţită la un litru de apă clocotită, se fierb timp de două minute, apoi se acoperă vasul şi se lasă la infuzat 20 minute. Ceaiul se bea în decursul unei zile.
Păpădia - este un remediu eficient împotriva constipaţiei, insuficienţei biliare, colecistitei. Infuzia se prepară din o lingură de plantă uscată la 250 ml apă clocotită, se acoperă 15 minute. Se beau două-trei căni pe zi, după mesele principale.
Rozmarinul - este, de asemenea, util în dischinezia biliară. Se foloseşte sub formă de infuzie: o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită, se acoperă şi se lasă să infuzeze timp de 10 minute, după care se strecoară. Ceaiul se bea călduţ, câte trei căni pe zi.
Cicoarea - are efect colagog, coleretic şi depurativ. Este de ajutor în colecistită, constipaţie, hepatită cronică. O linguriţă de rădăcină de cicoare sau de frunze măcinate mărunt se pun în 250 ml apă clocotită şi se lasă să infuzeze 15 minute. Se beau două căni de ceai pe zi, înaintea meselor principale.
Anghinarea - are efect colagog, coleretic şi antimicrobian. Se utilizează infuzia preparată din două linguriţe de plantă la 300 ml apă. Se îndulceşte cu miere de albine de salcâm şi se beau câte 100 ml de trei ori pe zi, înaintea meselor principale.

Amestecuri din plante
Se amestecă rădăcină de păpădie (25 g), flori de muşeţel (25 g) şi sunătoare (70 g). Se pun două linguriţe din acest amestec în 350 ml apă fiartă, se lasă vasul acoperit timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se beau două ceşti de ceai pe zi, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de masă.

Cure pentru eliminarea calculilor biliari :
Cura nr.1, de şase săptămâni cu suc de ridiche neagră: se beau dimineaţa, pe stomacul gol, 100 ml suc proaspăt, cantitate care se măreşte progresiv pe parcursul a trei săptămâni, până se ajunge la 400 ml pe zi (se creşte cu 100 ml pe săptămână). Următoarele trei săptămâni, cantitatea de suc consumată zilnic se scade treptat, până se ajunge din nou la 100 ml. Cura nr.2: în prima zi se consumă numai suc de mere sau 1 litru de suc de mere (se foloseşte şi coaja), zeama de la 2 lămâi, 2 linguri de miere de salcam, la care se adaugă apă până la 2 litri şi jumătate. În a doua zi dimineaţa, începând cu ora 8 se consumă ulei de măsline (300gr), cantitatea împărţindu-se în trei, după cum urmează: un pahar de 100gr de ulei, la 8, după 15 min. se consumă următorul pahar, după alte 15 min. se administrează, al treilea pahar de ulei. Atenţie : se pregăteşte şi un pahar de suc de lămâie (apă cu zeamă de lămâie) pentru a putea contracara, apariţia senzaţiilor de vomă. După fiecare administrare, se stă în poziţia culcat pe partea dreaptă şi se pune o sticlă umplută cu apă caldă pe zona abdomenului ce corespunde colecistului. În zilele de tratament se evită alimentele prăjite, grase (lapte, brânză, ouă, carne). Cura se administrează timp de o săptămână sau 10 zile. În această perioadă, utile în alimentaţie sunt : Extractul din Arborele de Camerun (laxativ puternic), uleiul din seminţe de in (2 linguriţe pe zi ), care protejează mucoasa intestinală şi regenerează celula hepatică şi uleiul din seminţe de struguri, care ajută la drenarea bilei, rinichilor şi ficatului, răşina Mumio (2 comprimate pe zi), sucul de orz verde (2 căni pe zi), spirulina, uleiul de cătină (3 linguriţe pe zi).
Zilnic se poate administra o cataplasmă din argilă, miere de albine şi suc de varză proaspătă, ce se aplică pe abdomen în dreptul vezicii biliare, timp de 30 de minute.
Informaţiile cu caracter terapeutic, prezentate mai sus, trebuie utilizate DOAR sub supravegherea unui specialist, care să monitorizeze CU ATENŢIE, întregul proces de vindecare.

Psiholog Mihai MOISOIU

Psihologia muncii – psihologie organizaţională.
- psihologia transporturilor.
Trainer style life
Terapeut – terapii alternative

E-maill: training.reality@gmail.com
Telefon: 0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Remedii naturiste împotriva calculilor biliari.
 Vizualizări articol: 1107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
Remedii naturiste împotriva calculilor biliari2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Psiholog??? trimis de
(17 sep 2009, 16:46:34
Domnule Moisoiu, RUSINE!

Ce sunteti de fapt?

Psiholog????? Oh, nu!

Terapeut alternativ?

Psiholog al transporturilor?

Trainer?

Vrajitoare?

Diletant?

Disperat?

Guru?

Plagiator?

Nu va cunosc si nici nu as vrea. Sunt si eu psiholog si cred ca nu ar trebui sa va prezentati astfel. MA INTOXICATI!

Numai bine!

2.   O simpla parere trimis de
(17 sep 2009, 18:56:02
Sunt de profesie medic dar stiu sa apreciez munca colegilor din celelalte domenii conexe. Urmaresc cu interes articolele psihologului sucevean. Imi permit sa intervin deoarece nu suport persoanele care critica oameni care muncesc si chiar se implica intr o societate in care toata lumea se uita in curtea vecinului si nimeni nu face nimic constructiv.

O ruda a mea a apelat la serviciile prestate de autorul articolelor deoarece nu reusea sa scape de o afectiune cronicizata si s-a vindecat complet de aici tot respectul fata de munca prestata. Cat despre articole.....abordeaza o arie larga pe care se vede ca o stapaneste. La capitolul specializari ...ne-am interesat inainte de consultatie, eu si familia si.....tipul e mai mult decat format si specialiyat.

Mult succes si .........multumesc ...........si o sa intalnesti din pacare multi "colegi " care sa te aprecieze....e un semn ca esti pe drumul cel bun!!!
3.   Rugaminte trimis de
(17 sep 2009, 21:05:55
niciodata nu mi-au placut neinitiatii in terapii naturiste, care discuta despre munca altora ca acest indignat de propria prostie, care critica niste articole excelente. Am mai multe specializari printre care si cea de absolventa a facultatii de medicina. Sunt familiarizata cu terapiile alternativesi le utilizez des in munca mea.

1. Am avut mult de invatat din aceste articole, mai ales despre cristaloterapie unde tipul e EXTRA.

2. Fratele meu e trainer la o multinationala si e in fiecare joi cu ochii in dextop pt a citi articolele.

3.Sunt inca mica in terapii alternative dar mi-ar place sa ajung la nivelul tipului, mai ales in cristaloterapie.

4.Aparatul de care vorbeste in articole e inventie romaneasca si a rezolvat o multime de cazuri dificile.

Nu mai criticati oameni la nivelul carora nu puteti ajunge!!!

Multumesc!
4.   Drept la replica trimis de
(17 sep 2009, 21:33:42
Va multumesc pentru feedback!

"tipul e mai mult decat format si specialiyat"

Specializat in ce?

" care critica niste articole excelente"

Nu am criticat articolul. Am criticat cum se prezinta aceasta persoana. Pentru articolul respectiv trebuia sa se prezinte ca si Terapeut-terapii alternative. Atat! Nu psiholog. Ce reprezentare isi fac oamenii despre psihologi???

Sa uitam oamenii orchestra, motivati si "adaptati" financiar. Ma deranjeaza ultraspecializatii de taraba care isi vand seviciile pentru a rezolva pb unei sociatii indobitocite. Tipul se poate gandi la un fel de centru : frizerie, masaj, terapie, magnetism, ghicit in carti etc.

Trimite-ti va rog referintele uni articol stiintific despre cristaloterapie.

M-ar interesa sa vad fisa de post a acestui domn (pe care ca si psiholog al muncii o poate face el insusi).

Inca ceva... exemplele din viata personala nu vor tine niciodata ca si arg
5.   O alta replica trimis de
(18 sep 2009, 19:35:03
De vreme ce domnul psiholog ce critica pe altii a gasit de cuviinta sa dea feedback-ul cu ajutorul citatelor din comentariul meu ma vad indreptatita sa dau si eu o replica.

Inn experienta mea in domeniul terapeutic am avut numeroase contacte cu terapeuti si psihologi din mai multe tari europene. Cei mai buni erau cei ce aveau competente din ambele domenii (psiho si t alternative). Nu te poate impiedica nimeni sa studieyi cat mai mult si sa utilizezi cat mai multe in terapie! Cred ca doar pe la noi ne impiedicam de "psihologi" care in loc sa isi faca treaba si sa mearga pe la cursurile de dezvoltare personala pentru a mai scapa de frustrari.Stau si critica pe altii. Mi-a luat destul de mult sa ma inregistrez pe acest site si sa imi postez comentariile, timp pe care de obicei il folosesc facand ceva constructiv. La fel cred ca ar trebui sa procedeze si "specialistul", indignat si deranjat de care probabil in viata profesionala nimeni nu a auzit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei