Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2009 - Anul XIV, nr. 218 (4204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul de resort a revenit la Guvern cu o nouă lege a educaţiei, după asumarea răspunderii

Joi, 17 Septembrie 2009 (16:35:53)

Legea educaţiei transmisă Parlamentului de Ministerul Educaţiei, în vederea angajării răspunderii, nu includea amendamentul care interzicea rectorilor să ocupe funcţii de demnitar, ministerul revenind ulterior, după asumarea răspunderii, cu un nou text la Guvern care includea şi această prevedere.

Surse guvernamentale susţin că CD-ul conţinând proiectul legii educaţiei naţionale a fost transmis Parlamentului de către ministerul de resort fără să includă şi amendamentul care interzice rectorilor să ocupe funcţii de demnitar, acceptat însă anterior în şedinţa Guvernului.

Ulterior, după ce premierul Emil Boc şi-a asumat răspunderea, ministerul a transmis la Secretariatul General al Guvernului varianta de lege convenită în şedinţa Guvernului şi care includea de acaestă dată şi amendamentul privind incompatibilitatea rectorilor cu funcţia de demnitar, afirmă sursele citate.

Noua formă a proiectului a fost înregistrată la SGG de către ministerul de resort în noaptea de miercuri spre joi.

Până la ora transmiterii ştirii, ministrul Educaţiei Ecaterina Andonescu nu a putut fi contactată pentru a comenta aceste informaţii.

Liberalii au cerut demisia premierului Boc, "cu tot Cabinetul său de amatori", acuzându-i pe actualii miniştri că au modificat Legea Educaţiei, recent adoptată prin asumarea răspunderii Executivului, aceasta având, în forma de pe site-ul Guvernului, mai puţine articole decât cea prezentată în Parlament.

Aceştia sesizează "un fapt incredibil şi fără precedent în statele democratice": după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe o formă a proiectului de Lege a Educaţiei Naţionale, ea "a fost modificată ulterior".

Argumentul liberalilor este acela că, în timp ce pe site-ul Camerei Deputaţilor şi pe cd-urile înmânate tuturor parlamentarilor, Legea Educaţiei Naţionale are 336 de articole, în varianta de pe site-ul Guvernului ea are doar 331 de articole.

"Un exemplu în acest sens este articolul 333 privind «Incompatibilităţile», din varianta asumată şi publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor şi pe cd-uri, care, mai nou, devine articolul 328, cu acelaşi titlu, pe site-ul Guvernului.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, că legea educaţiei naţionale stabileşte că nicio persoană cu funcţie de conducere în universităţi nu poate avea simultan calitatea de demnitar, prevedere care va fi aplicată începând cu următorul mandat.

"Nu este adevărat, vreau să fiu foarte clar şi fără echivoc, iar martoră este banda (înregistrarea-n.r.) Guvernului: a fost introdus acest amendament care spune că nicio persoană în funcţie de conducere în universitate nu poate cumula cu calitatea de demnitar. Este această prevedere, cum că toate dispoziţiile privind incompatibilităţile se aplică cu următorul mandat, şi nu mandatelor în curs, potrivit deciziei Curţii Constituţionale de la legile privind reforma justiţiei, promovate în 2005 de fostul ministrul Monica Macovei", a spus Boc.

El a mai spus că lucrurile sunt foarte clare, deoarece prevederea respectivă este în lege şi se aplică.

Guvernul a anunţat, luni seara, că directorii de şcoli care sunt membri ai unui partid trebuie să opteze în termen de 45 zile între funcţia politică şi postul din sistemul de învăţământ, principiu care va fi aplicat şi la nivelul universităţilor.

Proiectul de lege a fost transmis marţi Parlamentului.

Premierul Emil Boc a angajat, marţi, răspunderea Guvernului, în şedinţe separate ale Camerelor reunite, pentru legea salarizării unitare, legea educaţiei şi legea restructurării agenţiilor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul de resort a revenit la Guvern cu o nouă lege a educaţiei, după asumarea răspunderii.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul de resort a revenit la Guvern cu o nouă lege a educaţiei, după asumarea răspunderii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei