Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2009 - Anul XIV, nr. 218 (4204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Cooperare

Municipiul Suceava se va înfrăţi cu oraşul chinez Zunyi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei aproape 110.000 de locuitori ai municipiului Suceava se vor înfrăţi curând cu cei 7,5 milioane de locuitori ai unui oraş din China, ai căror reprezentanţi au fost ieri prezenţi la sediul primăriei municipiului reşedinţă de judeţ.
Delegaţia oraşului Zunyi, din provincia chineză Guizhou, formată din zece persoane, s-a prezentat la sediul Primăriei Suceava la amiază, fiind întâmpinată de viceprimarul Lucian Harşovschi, cu care au şi purtat discuţii pe tema înfrăţirii dintre cele două oraşe.
Curioşi să afle cât mai multe despre Suceava, chinezii s-au interesat şi de economia locală, cu atât mai mult cu cât şi-au propus să furnizeze aici diferite sortimente de ceaiuri, produse în regiunea în care locuiesc ei.
“I-am invitat să participe anul viitor la Târgul de turism şi au fost foarte încântaţi. Vor, de asemenea, ca o delegaţie de la noi să viziteze oraşul lor, în vederea realizării acestei înfrăţiri, care nu va fi doar una de formă, ci se va baza şi pe relaţii economice şi culturale”, a declarat Lucian Harşovschi.
Municipalitatea Zunyi se întinde pe o suprafaţă de 30.762 km², adică de aproape 600 de ori suprafaţa Sucevei, şi administrează două districte şi zece judeţe, având o populaţie de 7.496.800 locuitori.

 

Oraşul Zunyi, destinaţie turistică şi vârf economic al regiunii

Municipalitatea Zunyi este considerată casa lichiorului Moutai, băutura naţională şi cel mai cunoscut loc pentru cultura tradiţională a lichiorului chinezesc. Fiind una dintre cele mai dezvoltate părţi ale provinciei Guizhou, Zunyi a pus bazele industriei energetice, metalurgice, a construcţiilor de maşini, chimice şi alimentare.
Oraşul Zunyi este de asemenea baza producţiei agricole a provinciei Guizhou şi este cunoscut drept “hambarul din partea de Nord a provinciei”.
Zunyi este bogat şi în resurse turistice, ce constau în trei monumente istorice la nivel naţional, protejate de stat, respectiv Mausoleul Yangcan, recunoscut ca şi “comoara artistică a sculpturilor din piatră din sud-vestul Chinei”, castelul Hailongtun, ruinele unei cetăţi militare medievale şi Rezervaţia Naţională de ferigi Chishui şi Cascadele Shizhangdong din Chishui, considerate “minuni ale Chinei”.

 

Oamenii de afaceri din China, interesaţi să investească în agricultură

Delegaţia din China s-a întâlnit ieri şi cu reprezentanţii din conducerea Consiliului Judeţean Suceava. În discuţiile cu preşedintele acestei instituţii, Gheorghe Flutur, conducerea delegaţiei din oraşul Zunyi a solicitat informaţii despre oportunităţile de afaceri din judeţul Suceava, fiind interesaţi în mod special de domeniul agriculturii şi de turism.
„Oamenii de afaceri din delegaţia chineză au anunţat că sunt interesaţi atât de dezvoltarea unor afaceri în judeţul Suceava, cât şi de achiziţionarea unor produse agricole din această zonă”, a spus Flutur. De remarcat faptul că membrii delegaţiei din China s-au interesat în mod special de posibilitatea ca firme din oraşul Zunyi să achiziţioneze plante pentru ceai. De altfel, printre obişnuitele schimburi de suveniruri, sucevenii le-au dat celor din China pliculeţe de ceai de fructe de pădure, iar oaspeţii le-au returnat gestul, oferindu-le ceai verde.
Flutur a adăugat că, în urma discuţiilor, s-a stabilit realizarea unei colaborări între judeţul Suceava şi Zunyi în domeniul turismului. De altfel, tot în cursul zilei de ieri, delegaţia chineză a vizitat mai multe ferme şi pensiuni din judeţul Suceava, pentru a vedea singuri care sunt oportunităţile de colaborare cu agenţii economici suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Suceava se va înfrăţi cu oraşul chinez Zunyi.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Municipiul Suceava se va înfrăţi cu oraşul chinez Zunyi1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tacac trimis de
(17 sep 2009, 17:15:01
tacac (a se citi invers)......cu ce ma ajuta ca personal sunt infratit cu 70 de chinezi...??????????...nu stiu.....sa stea astia din conducerea municipiului la un ceai verde cu galbejitii aia,...chestia asta pot sa o faca si fara sa spuna ca sunt infratiti...sau poate vor ceva excursii pe banii municipalitatii si prin asia.....offff ce mare rahat....
2.   Rezolvari trimis de
(17 sep 2009, 18:18:07
Felicitari dle Harsovschi!Eu cred ca ati gasit o oportunitate de a face un bussines sanatos:export de caini comunitari.Cum noi avem productia cea mai mare de caini pe cap de oltean,cred ca asta ar fi solutia optima de a-i exporta spre zone mai insorite!Voi nu ati auzit cat de mult iubesc chinezii cainii?Nu-i scapa din ochi,mai ales cand sunt in preajma bucatariilor,ii asorteaza cu cuiburi de randunica si cu sange de broscute pentru intarirea yin-ului si eventual ravasirea yang-ului.La varietatea de condimente pe care le au in dotare zici ca mananci carne de caprioara!Puteti crede ca e o gluma,luati-o ca atare,dar.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei