Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2009 - Anul XIV, nr. 218 (4204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Supărare

„M-am săturat de ticăloşii ăştia”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ieri că s-a săturat de modul în care lucrează constructorii pentru modernizarea Drumului Naţional 17.
La finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţii firmelor din zona industrială Şcheia, Flutur a precizat că responsabilii de modernizarea acestui drum „i-au mâncat sănătatea”. Mai mult, după ce şi patronii societăţilor comerciale din Şcheia i-au reclamat modul în care firma SC CF Grup Colas a realizat lucrările de modernizare a DN 17 în zona industrială, Gheorghe Flutur a declarat, într-un final, că „m-am săturat de ticăloşii ăştia”. Fără doar şi poate că şeful administraţiei judeţene a făcut referire la toate firmele realizează lucrări pe DN 17, inclusiv SC Mochlos SA din Grecia, în condiţiile în care acesta reclamase de nemumărate ori calitatea asfaltului pe care această firmă l-a turnat pe porţiunea de drum care traversează pasul Mestecăniş.
Dacă, la începutul întâlnirii de ieri, de la Consiliul Judeţean, Flutur le-a solicitat reprezentanţilor societăţilor comerciale să ia măsuri în vederea „cosmetizării” sediilor firmelor şi ale magazinelor şi fabricilor pe care le deţin, în cele din urmă discuţiile s-au axat pe nemulţumirea unor patroni faţă de calitatea lucrărilor de modernizare a DN 17.
Patronii firmelor au sesizat fie că nivelul drumului a fost ridicat cu jumătate de metru faţă de cum era iniţial, fără a se realiza racordurile cu intrările în sediile firmelor, fie că rigolele de scurgere a apei pluviale nu sunt corespunzătoare, astfel încât apa inundă curţile. Mai mult, reprezentantul firmei Facos a semnalat faptul că în faţa fabricii au fost lăsate câteva tone de asfalt decapat şi de pământ, rezultate în urma lucrărilor.
În ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Flutur, acesta a precizat că la sfârşitul acestei săptămâni va avea o nouă întâlnire cu firmele care modernizează DN 17 şi le va semnala problemele ridicate de reprezentanţii firmelor din Şcheia.
Nemulţumirea lui Flutur pare să fie îndreptată şi împotriva proiectanţilor. Şi asta pentru că tot în cadrul întâlnirii de ieri, şeful administraţiei judeţene le-a explicat celor prezenţi că problemele semnalate de ei nu sunt singurele care au apărut în realizarea lucrărilor de modernizare. El a spus că până şi modul în care au fost proiectate lucrările lasă de dorit.
„În proiect se stabilea modernizarea a două treceri de cale ferată, în condiţiile în care până la Vatra Dornei sunt şase astfel de treceri. Am impresia că proiectarea s-a făcut dintr-un birou”, a mai spus Flutur.

 

Nemulţumiri faţă de sensurile unice din Şcheia

O altă problemă a patronilor din Şcheia a fost decizia Companiei de Drumuri Naţionale şi a Poliţiei Rutiere de a stabili sensuri unice pe drumuri din această zonă. O mare parte dintre aceştia au spus că în momentul de faţă sunt nevoiţi să parcurgă câţiva kilometri în plus pentru a ajunge la firmele pe care le deţin, iar în unele cazuri, modul de dirijare a circulaţiei îi împiedică să intre la locul unde îşi desfăşoară activitatea. Mai mult, ei au semnalat faptul că sensurile unice le afectează şi afacerile, în sensul că îngreunează accesul clienţilor. Sugestia agenţilor economici din zona Şcheia a fost să se revină la circulaţia în ambele sensuri şi în acelaşi timp să se construiască trei sensuri giratorii, pentru fluidizarea traficului.
La rândul său, Gheorghe Flutur a precizat că decizia de a stabili sensuri unice în această zonă a fost doar a Companiei de Drumuri şi a Poliţiei Rutiere, în urma unui studiu de management al traficului.
„Decizia a fost luată pentru a fluidiza traficul”, a spus Flutur, care a mai adăugat că va aloca sume suplimentare primăriei din Şcheia pentru a continua lucrările de construcţie a unor trotuare în zonele în care se circulă pe un singur sens. Gheorghe Flutur a subliniat faptul că agenţii economici din zona industrială Şcheia ar trebui să ia măsuri urgente pentru refacerea faţadelor firmelor şi magazinelor pe care le au. „Nu trebuie ca la intrarea în Suceava să existe clădiri care să nu arate bine şi care să nu fie modernizate”, a spus Flutur.
La rândul său, primarul din Şcheia, Vasile Andriciuc, a făcut un apel la firmele din zona industrială să aibă puţină răbdare, iar în cele din urmă vor vedea că sensurile unice au un rol important pentru fluidizarea traficului. „La rândul meu, fac un apel la dumneavoastră să punem umărul şi să facem aici o zonă civilizată”, a spus Andriciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „M-am săturat de ticăloşii ăştia” .
 Vizualizări articol: 4776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.85/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 13 voturi
„M-am săturat de ticăloşii ăştia”2.8513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce..."ridicat" nivel de...cultura !! trimis de
(17 sep 2009, 11:15:52
,,m-am saturat de ticalosii astia" ............. .

cu asa...dictzionar , nici macar de...politic nu e...bun !!
1.1  RE: Ce..."ridicat" nivel de...cultura !! trimis de
(17 sep 2009, 13:17:58
Bre desteapto, bre !!! La cat de nesimtiti sunt javrele astea ce-ai vrea sa faca Flutur ? Sa-i pupe, sa-i ia acasa la el sa-i invite la masa in oras ? Tu asa ai proceda ? Inainte de a fi prefect este om si are dreptul sa-si exprime parerea.

P.S. M-am saturat de toti ratatii care abia asteapta ca cineva sa faca o greseala de exprimare sau sa foloseasca un limbaj mai putin academic si sa sara ca niste hiene.

P.P.S. Asta e motivul pe care nu ma uit la aia doi mancatori de rahat-"carcotasii" care traiesc ca doua capuse pe greselile altora.
1.2  RE: Ce..."ridicat" nivel de...cultura !! trimis de
(17 sep 2009, 16:15:09
@YOYO1: CE ARE SULA CU PREFECTURA? GHEORGHE FLUTUR NU E PREFECT, E PRESEDINTELE CONSILIULUI JUDETEAN. NU CONFUNDA FUNCTIILE. DACA TE-AI SATURAT, NU MAI CITI. MULTA BAFTA!
1.3  RE: Ce..."ridicat" nivel de...cultura !! trimis de
(17 sep 2009, 21:31:49
PT. YOYO1

FLUTUR SI NUMAI EL OCUPAND O FUNCTII PUBLICA NU TREBUIE SA SE ADRESEZE LUMII CU UN VOCABULAR ATAT DE SARAC SI SA COBOARE LA ASA UN NIVEL DE SCAZUT IN FATA LUMII

" EMOTIILE " SE POT EXTERIORIZA LA CRASMA ...

BAFTA
1.4  RE: Ce..."ridicat" nivel de...cultura !! trimis de
(18 sep 2009, 00:07:22
temida, nu ai murit ?happy poate e vreo minune cereasca si iti pica netu pe definitivlaughing
2.   Ce atenti sunt agajati firmelor trimis de
(17 sep 2009, 12:51:09
Asa si ce facem? Reactia e de inteles, la fel si limbajul. Dar care sunt masurile? As propune ceva. Cei care sunt vinovati sa plateasca. Direct sau indirect prin actiune judecatoreasca. Iar remedierea lucrarilor sa fie facuta de alte firme. Flutur are in subordinea sa o firma specializata, care ar face exact ce i s-ar spune. Banii provenind de la firmele care au gresit. Dovezi sunt peste tot. Daca ii tot iertam vor face tot ce vor vrea. Trebuie executati.
3.   Mafie trimis de
(17 sep 2009, 13:37:43
Aproape toate lucrarile sunt castigate de aceasta firma , mai bine o denumeau "Colaps" caci se potrivea de minune. Ce se intampla il depaseste pe nea Flutur chiar daca este el in functia de Presedinte a CJ. Mafia e mare . Flutur nu poate decat sa fie nemultumit si sa vorbeasca , dar in gol caci nu se va lua nici o masura.Comisioanele grase le iau ai mai mari decat Flutur si el nu e decat un pion.
4.   Hah.. trimis de
(17 sep 2009, 14:57:52
Asta crede ca suntem prosti de-a binelea...Mars!
5.   ... trimis de
(17 sep 2009, 16:07:15
Nu este singurul care s-a saturat de modul in care firmele respective au facut lucrarile de modernizare a drumurilor.

Si noi ne-am saturat de ticalosii respectivi, din acest motiv unii au votat cu PD-L in speranta ca acestia vor lua masuri. Masuri concrete, nu declaratii.

Asteptam masurile pe care ar trebui sa le ia Flutur, doar are o armata de consilieri bine pregatiti (cel putin asa a declarat edilul).

Fapte, nu vorbe (un slogan uitat).
6.   Flutur=Gasca trimis de
(17 sep 2009, 16:44:51
Flutur doar macane ca sa se bage in seama ca doar vine campania si tre sa se bata cu pumnu in piept ca iar nu a reusit sa faca nuimic din cauza "sistemului ticalosit".El daca era asa tare trebuia sa verifice contractele care au fost date acestor firme impreuna cu o trupa de consilieri si avocati si sa rezilieze contractele cu "ticalosi " astia ,sa mearga in Germania si sa angajeze o firma de acolo sa faca lucrarile ca la carte,cu oameni lor si logistica lor.Problema e ca cineva a luat niste comisioane pt contractele astea,ca cineva a favorizat unele firme sa primeasca asemena contracte,ca patroni acestor firme fac parte din cercul de interese. Unele firme ar lucra daca ar primi bani pe lucrari la timp insa bani sunt tinuti prin banci ca ordonatorul de credite sa mai ia o dobanda! SUNTEM O TARA DE RAHAT ,AVEM CONDUCATORI DE RAHAT IAR NOI TOTI SUNTEM DE RAHAT

P.S. am auzit ca suntem aproape de ultimul loc in lume la infrastructura ....Doamne ajuta,poate ajungem chiar pe ultimul!
7.   La SCHEIA s-a rezolvat o problema veche. trimis de
(17 sep 2009, 19:29:49
Eu nu inteleg circul patronilor din zona Scheia, in contextul in care in zona industriala, in sfarsit, s-a fluidizat circulatia. Personal de peste 13 ani circul pe aici, avand serviciul in zona, si nu-mi vine sa cred ca ma misc totusi nu mai trebuie sa stau "la mila' celor care vin de la Gura Humorului. E normal sa ne supere lucrurile civilizate, majoritatea dintre noi ar parca chiar in interiorul supermarketurilor, daca ar putea. Din pacate, asta ne e nivelul majoritar.
7.1  RE: La SCHEIA s-a rezolvat o problema veche. trimis de
(18 sep 2009, 11:28:16
Buna observatia,e foarte bine ce s-a facut,neasteptat de bine ,altfel se circula si altfel e fluidizata zona!
8.   Buna asta cu birou'... trimis de
(18 sep 2009, 08:21:08
mai...poate se referea la ticalosii care au luat comisioanele grase pentru contractele de rahat care au fost facute...auzi...proiectare de la birou!!!!!!?...2 nivele de trecere la nivel cu calea ferata... asta arata clar cat de atent au citit si studiat aceste proiecte!! sau banii pentru celelalte treceri la nivel au fost"nivelati" spre buzunarele atat de incapatoare ale alesilor locali...si nu numai ca doar aceste proiecte sunt confirmate si de astia de la ministerul transporturilor...cu drumurile lor de tot rahatu'...bine ca s-a inventat netu' sa putem vorbi in zadar ca oricum nu citeste sau nu intereseaza pe nimeni parerea prostimii...
9.   STIATI CA.... trimis de
(18 sep 2009, 09:58:26
Cei mai ticalosi au fost cei care au atribuit lucrarile firmelor respective,pe langa faptul ca KM de LUCRARE are exorbitantul pret de 38 mld/km.adica contra valoarea unui km de autostrada intro tara care are respect fata de cetatenii sai si de banii publici .Asa ca firmele contractoare isi fac lucrarile(prin subcontractare) cu cativa lei cu firmele romanesti iar restul ....TUN ....MADE IN ROMANIA..Nicaieri in lume unde am vazut santiere de modernizare a drumurilor nu am vazut atata lipsa de pregatire profesionala,lene,indiferenta si bataie de joc de mediul inconjurator santierului.Nu sunt fan FLUTUR ,dar cred ca la ora actuala este singurul om care se mai lupta cu Morile de vant si de care se mai teme unul ...altul ....ca altfel chiar am fi FII PLOII..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei