Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2009 - Anul XIV, nr. 109 (4095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu: Politicienii abordează criza într-o manieră "supra-inflamată"

Miercuri, 13 Mai 2009 (17:27:21)
Politicienii români abordează criza economică într-o manieră "supra-inflamată", similară cu comunicarea mediatică de tip catastrofic, a declarat, miercuri, la Iaşi, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

"Trebuie să ne scoatem criza din cap. Nu este nevoie să descoperim America. Este suficient să ne uităm la alte ţări, să venim cu soluţii şi politici care au fost deja aplicate. Soluţiile le găsim în lucrările de specialitate şi în bunul simţ. Restul e zgomot", a afirmat Isărescu, într-un discurs susţinut la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a menţionat că efectele crizei sunt inevitabile.

"Criza nu poate fi dată la o parte, nu ne propunem să oprim criza la graniţă, ci doar să atenuă pantele acesteia. Când în Europa producţia auto scade cu 30%, ce putem face în România? Să producem pe stoc doar ca să nu creacă şomajul?", a spus Isărescu.

Guvernatorul băncii centrale speră ca economia să-şi revină cât mai repede din recesiune, comparând o astfel de evoluţie cu forma literei "V".

"Sper şi cred că va fi un «V» cât mai ascuţit, astfel încât să avem o revenire (economică, n.r.) cât mai rapidă", a spus Mugur Isărescu.

În ceea ce priveşte cursul valutar, el a precizat că o depreciere a leului era necesară, pentru corecţia deficitului de cont curent.

"Criza ratei de schimb a trecut de momentul maxim, iar inflaţia a intrat pe o pantă descendentă. Să vedem acum ce se va întâmpla în privinţa evoluţiei economice", a completat Isărescu.

Guvernatorul BNR a mai spus că rolul băncii centrale este asigurarea golului de finanţare.

Guvernatorul băncii centrale a primit, miercuri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, în cadrul unei festivităţi la care au participat câteva sute de profesori şi studenţi ai instituţiei de învăţământ superior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu: Politicienii abordează criza într-o manieră \"supra-inflamată\".
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu: Politicienii abordează criza într-o manieră \"supra-inflamată\"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei