Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2009 - Anul XIV, nr. 109 (4095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Il Luce vine de la răsărit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se poate spune că Luceştilor le merge din plin. După numirea celui tânăr la echipa naţională (subiect de dezvoltat cu proxima ocazie!), iată-l şi Mircea cel bătrân plusând cu o accedere istorică în finala Cupei UEFA, atât pentru fotbalul ucrainean, cât şi pentru al nostru, la nivelul tehnicienilor. Faptul că această finală a venit în urma eliminării rivalului tradiţional amplifică rezonanţa în ţara vecină (mă abţin să spun şi prietenă).

Sigur, simpla prezenţă în finala de la Stanbul va rămâne doar în statistici. Pentru a încununa deplin tot acest efort, câştigarea trofeului, ultimul sub numele de Cupa UEFA, devine obligatorie. Un eventual eşec poate avea doar explicaţii şi justificări, nimic altceva. Din acest punct de vedere, se poate spune că Werder Bremen se pretează mai bine pe stilul lui Mircea Lucescu, mai ales că nemţilor le vor lipsi doi oameni esenţiali, brazilianul Diego şi portughezul Almeida. Cei mai buni de la mijloc, respectiv din atac! Cu Hamburg, o echipă pragmatică, s-ar fi simţit disconfortul unei întâlniri între doi boxeri cu gardă inversă.

Totuşi, nu se poate simţi cu adevărat gustul acestei finale fără a ne aminti ceea ce se petrecea în toamnă la Doneţk. Un Şahtior care nu mai bătea pe nimeni în campionat, care pierdea în faţa lui Sporting Lisabona o calificare neverosimul de accesibilă în Liga Campionilor, suporteri înveninaţi care ameninţau cu incedierea locuinţei din Italia... Dar peste toate, un patron cu cap. Iar respectivul cap, pe umeri, iată cât contează! Cu toate acestea, prelungirea recentă a contractului, găsirea de noi motivaţii, necesită o discuţie separată. Probabil e vorba de primăvara europeană la nivelul celălalt, al campionilor, un obiectiv sigur convenit cu Ahmetov şi în sezoanele trecute, dar încă neîndeplinit. Numai că de data asta va fi cu mult mai greu, e vorba de tur preliminar mai dificil ca în alţi ani, apoi de adversari şi mai răsăriţi în grupă. Şi, până la urmă, pentru ce atâta tevatură?! În optimi sigur te întâmpină un colos care te trimite frumuşel acasă, în Ucraina, cu clasa business. Păi nu mai bine călătoreşti low-cost în Europa League?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Il Luce vine de la răsărit.
 Vizualizări articol: 794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Il Luce vine de la răsărit5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei