Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2009 - Anul XIV, nr. 109 (4095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul pregăteşte un al doilea plan economic, cu ajutoare de stat şi garantări de credite

Miercuri, 13 Mai 2009 (13:00:48)
Guvernul pregăteşte, după încheierea acordului cu FMI şi CE, un al doilea plan de relansare economică, incluzând ajutoare de stat acordate companiilor din domeniile strategice şi garantarea creditelor contractate de tineri pentru achiziţionarea primei locuinţe, a anunţat premierul Emil Boc.

Acest al doilea plan economic reprezintă o continuare a programului de măsuri anti-criză adoptat la începutul anului, a arătat şeful Guvernului, la dezbaterea în Parlament a moţiunii de cenzură depuse de PNL şi UDMR.

Planul prevede acordarea de garanţii şi ajutoare de stat pentru firme care lucrează în domenii considerate strategice, precum agricultura, construcţiile, infrastructura, turismul, mediul şi sănătatea, şi garantarea creditelor contractate de tineri pentru achiziţionarea primei locuinţe, ca o modalitate de relansare a pieţei de construcţii.

Alte măsuri incluse în program sunt sprijinirea producţiei agricole şi eliminarea sau reducerea, până la 15 iunie, a 179 taxe şi tarife parafiscale.

Senatorii şi deputaţii au început, miercuri dimineaţa, şedinţa de plen consacrată dezbaterii şi votării moţiunii de cenzură "Marea păcăleală - PDL-PSD", semnată de 124 de parlamentari ai PNL şi UDMR.

În textul moţiunii de cenzură, parlamentarii PNL şi UDMR propun demiterea Guvernului PDL-PSD, ca primă măsură în lupta eficientă anticriză, după 17 pagini de critici, reproşuri şi acuze legate de politica fiscal-bugetară şi măsurile luate de Executiv, pentru repolitizarea şefilor de deconcentrate şi promisiunile neonorate.

Autorităţile au convenit, la finele lunii martie, cu reprezentanţii FMI în privinţa unui acord stand-by pe doi ani cu instituţia financiară pentru 12,95 miliarde euro şi asupra unui pachet total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, Banca Mondială şi BERD în valoare de 19,95 miliarde euro.

Consiliul Executiv al FMI a aprobat, pe 4 mai, acordul cu România, iar finanţarea de la Comisia Europeană a primit o zi mai târziu avizul Consiliului Afacerilor Economice şi Financiare. Primii bani de la FMI - 5 miliarde de euro - au intrat deja la rezerva BNR. Prima tranşă a împrumutului de la Comisia Europeană, de 1,5 miliarde euro, va fi virată cel târziu la începutul lunii iulie, iar a doua, de un miliard de euro, va veni spre finalul anului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul pregăteşte un al doilea plan economic, cu ajutoare de stat şi garantări de credite.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul pregăteşte un al doilea plan economic, cu ajutoare de stat şi garantări de credite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei