Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2009 - Anul XIV, nr. 109 (4095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul modifică, pentru a evita procedura de infringement, licenţierea sistemelor de avarie

Miercuri, 13 Mai 2009 (16:40:27)
Guvernul a luat în discuţie, în şedinţa de miercuri, modificarea, prin ordonanţă de urgenţă, a Legii privind paza bunurilor, valorilor şi protecţiei persoanelor, pentru a simplifica astfel licenţierea sistemelor de avarie şi a evita declanşarea procedurii de infrigement de către Comisia Europeană.

Premierul Boc a precizat, chiar în cadrul discuţiei privind ordonanţa de modificare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţiei persoanelor, că urgenţa este impusă de riscul sancţiunilor din partea Comisiei Europene.

"Practic, urgenţa este motivată de pericolul infringement-ului, de sancţionarea de către forul comunitar!", spus Boc la dezbaterea ordonanţei de urgenţă.

La rândul său, vicepremierul şi ministrul de Interne, Dan Nica, a arătat că anumite prevederi ale Legii 333 pun bariere în calea liberei circulaţii a mărfurilor, aşa cum este garantată în articolele 20 şi 38 din Tratatul de instituire a Comunităţii Europene.

"Modificările au ca scop eliminarea unor obligaţii de certificare, licenţiere pentru activităţi de producere a sistemelor de avarie împotriva efracţiei, care sunt nejustificate de scopul Legii 333, precum şi simplificarea unor proceduri în cazul persoanelor fizice sau juridice care sunt licenţiate sau autorizate într-unul din statele Uniunii Europene pentru desfăşurarea activităţilor de proiectare, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarmare împotriva efracţiei", a spus Nica.

Licenţierea persoanelor fizice sau juridice din statele UE se va face astfel doar pe baza unei notificări a Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Ordonanţa de urgenţă prevede totodată simplificarea procedurilor referitoare la testarea personalului şi stabilirea egalităţii de tratatament prin aplicarea aceloraşi reguli cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi spaţiului economic european.

Nica a mai arătat că noile reglementări intră în categoria celor care fac necesară parcurgerea tuturor procedurilor de consultare.

Astfel, după ce Ministerul Economiei va realiza notificarea Comisiei Europene asupra reglementărilor propuse, eventualele propuneri vor face obiectul definitivării ordonanţei de urgenţă fie prin includerea lor în legea de aprobare, fie printr-un proiect de lege distinct.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul modifică, pentru a evita procedura de infringement, licenţierea sistemelor de avarie.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul modifică, pentru a evita procedura de infringement, licenţierea sistemelor de avarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei