Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2009 - Anul XIV, nr. 109 (4095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doar 29% dintre români au economisit în 2008 pentru a-şi asigura un sprijin financiar în viitor

Miercuri, 13 Mai 2009 (14:43:19)
Doar 29% dintre români au economisit în 2008 pentru a-şi asigura un sprijin financiar sigur pentru viitor, cei mai prevăzători fiind locuitorii Capitalei şi cei din zona Dobrogei 38% şi, respectiv, 35%, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de Henley Centre Headlight Vision pentru grupul Aviva.

"Contextul economic internaţional i-a pus pe gânduri pe majoritatea românilor, însă puţini sunt cei care au şi acţionat în concordanţă. Cei mai prevăzători sunt bucureştenii şi dobrogenii, 38% şi, respectiv, 35%, declarând că au făcut economii pentru situaţiile neprevăzute, iar pe primul loc în topul regiunilor care nu economisesc se află locuitorii Moldovei - 75% nu au economisit şi nici nu plănuiesc să îşi schimbe comportamentul în viitorul apropiat", se arată într-un comunicat al Aviva Asigurări de Viaţă remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Dintre cei care au reuşit să pună banii deoparte, doar 7% au economisit cel mult 100 euro/an. În acelaşi timp, doar 4% dintre respondenţi au declarat că au economisit peste 1.500 euro/an, peste 10% dintre aceştia fiind bucureşteni.

"Printre motivele principale care îi împiedică pe români să economisească se numără faptul că nu îşi pot permite (64%), creditele mari pe care le au în prezent (18%), lipsa încrederii în produsele financiare (13%), riscul de a-şi pierde banii investiţi (12%) sau faptul că preferă mai mult să cheltuiască banii decât să-i economisească util (7%)", se spune în comunicat.

În privinţa viitorului cei mai optimişti rămân tinerii cu vârsta cuprinsă între 25-34 de ani, 35% dintre aceştia consideră că situaţia se va schimba în bine şi că vor avea posibilitatea de a pune bani deoparte pentru situaţii neprevăzute.

Sondajul Consumer Attitudes to Savings a fost întreprins în 2008 în 25 de ţări.

Începând din 2006 România a fost inclusă în studiu. Ţările în care a avut loc cercetarea în 2008 sunt România, Franţa, Irlanda, Lituania, Spania, Ungaria, Cehia, Italia, Polonia, Rusia şi Turcia.

Asigurătorul britanic Aviva este prezent pe piaţa românească din anul 2000, prin Aviva Asigurări de Viaţă, Aviva Fond de Pensii, care activează pe piaţa fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II), şi Aviva Investors România (fosta Certinvest), societate de administrare a activelor, achiziţionată în septembrie 2007.

Compania are un capital social de 132,5 milioane de lei, controlat de Aviva International Holding Limited (Marea Britanie) - 99,9998% şi CGU România Holdings SRL - 0,0002%.

Cu activităţi în acest domeniu din anul 1696, Aviva este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Marea Britanie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar 29% dintre români au economisit în 2008 pentru a-şi asigura un sprijin financiar în viitor.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar 29% dintre români au economisit în 2008 pentru a-şi asigura un sprijin financiar în viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei