Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2009 - Anul XIV, nr. 109 (4095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

4,4 milioane de euro pentru reabilitarea termică a o mie de apartamente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Aproape o mie de apartamente din municipiul Suceava ar urma să beneficieze anul acesta de finanţare în cadrul programului de reabilitare termică a clădirilor.

Lista care va fi depusă astăzi la Bucureşti de primarul Sucevei, Ion Lungu, a fost aprobată ieri în cadrul unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local.

Lista cuprinde 31 de blocuri, în special din zona centrală a oraşului, cu o vechime considerabilă, costurile de reabilitare termică a acestora fiind estimate la 4,4 milioane de euro.

La fiecare dintre blocurile la care proprietarii şi-au dat avizul să fie prinşi în programul naţional de reabilitare termică şi la care au fost făcute toate documentaţiile necesare pentru obţinerea finanţării, sunt prinse atât lucrări de izolare termică a pereţilor exteriori, cât şi termoizolarea şi hidroizolarea terasei, înlocuirea tâmplăriei şi termoizolarea planşeului de la subsol.

Cele mai mari costuri de reabilitare termică, aproape 20 de miliarde de lei vechi, sunt prevăzute la un bloc cu o sută de apartamente de pe strada Samuil Isopescu nr. 21, al doilea bloc ca valoare a investiţiei – peste 17 miliarde de lei vechi, fiind situat pe strada Zorilor nr. 15 şi având 80 de apartamente.

 

Cereri depuse pentru 5000 de apartamente

“Până acum avem cereri de la populaţie pentru termoizolarea a peste 5000 de apartamente. Acum, în prima fază, au intrat aceste aproape o mie de apartamente pentru care locatarii şi asociaţia ne-au adus la timp toate documentele necesare. După efectuarea studiilor de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor sunt prezentaţi asociaţiilor de locatari. Dacă în termen de 30 de zile nu avem răspunsul lor scris, că sunt de acord cu investiţia propusă, contractul semnat este anulat”, a declarat Ion Lungu, care se află astăzi la Bucureşti.    

Prin programul naţional de reabilitare termică a blocurilor, locatarii plătesc doar 20% din costurile lucrărilor, 30% revenind Primăriei, iar 50% fiind bani alocaţi de la bugetul de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 4,4 milioane de euro pentru reabilitarea termică a o mie de apartamente.
 Vizualizări articol: 1481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
4,4 milioane de euro pentru reabilitarea termică a o mie de apartamente2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   WTF! trimis de
(13 mai 2009, 13:03:05
Ar insemna 4400 de euro de apartament! Din cate stiu eu, cam 1000 de euro costa sa izolezi un apartament de 3 camere, cu polistiren de 10 cm! Stim unde pleaca restul banilor?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei