Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2009 - Anul XIV, nr. 109 (4095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict

Maicile de la Suceviţa au învins autorităţile locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Mănăstirea Suceviţa a câştigat războiul cu autorităţile locale din Horodnicu de Sus, după mai mulţi ani de procese prin care au căutat să-şi recâştige titlul de proprietate pentru o suprafaţă de 6,08 ha de păşune, teren cunoscut ca „Hardic- Poiana Maicilor”.

Mănăstirea Suceviţa a primit 10,5 ha în anul 1937, de la Ocolul Silvic Codrul Voivodesei, în conformitate cu Ordinul Administraţiei Fondului Bisericesc. În 1958, mănăstirea a făcut un schimb de terenuri cu OS Marginea, iar terenul obţinut l-a avut în proprietate inclusiv în vremea comuniştilor. După 1990, călugăriţele acestui aşezământ au făcut toate demersurile pentru a obţine titlul de proprietate şi punerea în posesie, iar în 1992, Prefectura Suceava a fost cea care a solicitat OS Marginea să pună mănăstirea în posesie pe „Poiana Maicilor”, dar numai pentru 6,08 ha teren, restul suprafeţei fiind atribuită pe un alt amplasament. Cum adeverinţa de proprietate pentru mănăstire a fost eliberată de Comisia locală de fond funciar Suceviţa, iar terenul se află pe raza administrativă a comunei Horodnic de Sus, la limita cu Marginea, între călugăriţe şi administraţiile locale a început un şir de procese care s-a finalizat la sfârşitul anului 2008, prin obligarea, de către instanţă, a Comisiei de fond funciar din Horodnic să pună în posesie mănăstirea cu „Poiana Măicuţelor”.

 

Un „investitor” a început amenajarea unui iaz în „Poiana Măicuţelor”

De asemenea, comisia a fost obligată să întocmească şi să înainteze documentaţia către Comisia judeţeană de fond funciar în vederea emiterii titlului de proprietate. Totodată, comisia judeţeană este obligată să elibereze titlul.

Perioada în care mănăstirea s-a judecat cu autorităţile a fost fructificată de câţiva „investitori” care s-au gândit să exploateze o parte din suprafaţa în litigiu, mai ales că terenul este într-o zonă turistică în care până nu demult preţurile concurau cu cele din staţiuni de renume. Din informaţiile pe care le avem, în „Poiana Maicilor” s-au pus bazele amenajării unui iaz şi ale unei construcţii. Întrebat despre legalitatea unor astfel de demersuri, prefectul de Suceava, Sorin Popescu, ne-a declarat că în cursul zilei de astăzi va merge la faţa locului şi va lua toate măsurile pentru ca proprietarul- mănăstirea- să-şi intre în drepturi, inclusiv prin începerea procedurilor de anulare a titlurilor de proprietate eliberate ilegal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maicile de la Suceviţa au învins autorităţile locale.
 Vizualizări articol: 2367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Maicile de la Suceviţa au învins autorităţile locale2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei