Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2009 - Anul XIV, nr. 74 (4060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dan Nica, Virgil Ardelean, Gelu Drăjneanu, Petre Tobă-audiaţi în Comisia de apărare a Camerei

Marţi, 31 Martie 2009 (14:35:27)

Ministrul de Interne, Dan Nica, a sosit, marţi după-amiază, la Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor, pentru a fi audiat în legătură cu restructutarea ministerului şi scandalul legat de DGIPI, la şedinţă fiind prezenţi şi fostul şef al DGIPI, Virgil Ardelean, precum şi actualul şef interimar de la DGIPI Gelu Drăjneanu şi şeful IGPR Petre Tobă.

Anterior, Nica şi Ardelean, alături de şeful interimar de la DGIPI, Gelu Drăjneanu şi şeful IGPR Petre Tobă au avut o întâlnire în biroul preşedintelui Comisiei de apărare din Cameră Costică Canacheu.

Întrebat dacă DGIPI ar trebui desfiinţat sau restructurat, Ardelean a optat pentru restructurare. În prezent el este şef al Direcţiei Generale de Management Operaţional din MAI.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, luni, cu conducerile MAI şi DGIPI, o posibilă temă de discuţie fiind reformarea DGIPI, instituţie considerată de şeful statului "nereformată, îmbâcsită". Băsescu nu consideră necesară desfiinţarea DGIPI, ci doar "curăţarea" acesteia.

"Doi şi un sfert e o instituţie nereformată, îmbâcsită, care trebuie curăţată, dar nu desfiinţată, fiindcă este nevoie ca personalul din Ministerul de Interne să fie supravegheat şi să-şi facă treaba, şi nu jocuri politice şi trafic de influenţă. Asta e menirea ei", a afirmat Băsescu, sâmbătă, la Buşteni.

Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor a decis, săptămâna trecută, să îl audieze pe ministrul de Interne Dan Nica, în legătură cu intenţiile acestuia de reorganizare a MAI şi cu situaţia de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI).

Şeful DGIPI Cornel Şerban, şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA, Petre Pitcovici, omul de afaceri Puiu Popoviciu şi Ioan Alecu, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti au fost reţinuţi de DNA, în noaptea de marţi spre miercuri. Potrivit unui comunicat remis, miercuri, de DNA, Cornel Şerban este acuzat de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în noaptea de miercuri spre joi, ca fostul şef al DGIPI Cornel Şerban, şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA Petre Pitcovici şi omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu să fie cercetaţi în libertate, cu interdicţie de a părăsi ţara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Nica, Virgil Ardelean, Gelu Drăjneanu, Petre Tobă-audiaţi în Comisia de apărare a Camerei.
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dan Nica, Virgil Ardelean, Gelu Drăjneanu, Petre Tobă-audiaţi în Comisia de apărare a Camerei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei