Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2009 - Anul XIV, nr. 74 (4060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: În pachetul cu salariile şi sporurile se recomandă reducerea cu 5% a personalului bugetar

Marţi, 31 Martie 2009 (19:40:44)
Şeful statului a declarat, marţi, la o întâlnire cu reprezentanţii Camerelor de Comerţ din România în care a vorbit despre acordul de împrumut extern, că "în pachetul cu îngheţarea salariilor şi aşezarea sporurilor la un nivel de 30% există şi recomandarea unei reduceri cu 5% a personalului bugetar"

"În pachetul cu îngheţarea salariilor şi aşezarea sporurilor la un nivel de 30% există şi recomandarea unei reduceri cu 5% a personalului bugetar", a declarat Băsescu.

El a menţionat că, în România, salariile celor din mediul privat sunt mult mai mici decât cele ale bugetarilor.

"În România s-a ajuns la situaţia paradoxală în care salariile celor din mediul privat sunt mult mai mici decât ale bugetarilor. Aici trebuie să venim la o realitate şi, eu nu sunt aici să bârfesc sau să atac bugetarii, pentru că nu este atât responsabilitatea lor, cât a oamenilor politici, care (...) au promovat tot soiul de legi speciale, tot soiul de sporuri sectoriale, de angajări excesive, extinderi de scheme şi aşa mai departe", a spus Băsescu.

El a precizat că banii din împrumutul extern nu vor fi folosiţi pentru salarii şi sporuri.

"Sigur, şi o spun cu deplină asumare a ceea ce spun, niciun euro din banii destinaţi Ministerului de Finanţe nu poate ajunge în salarii şi sporuri, niciun euro din banii care merg la Banca Naţională nu poate merge în salarii şi sporuri. Acesţia sunt bani pentru România", a spus Băsescu.

Preşedintele a mai declarat că nu poate aprecia momentul ieşirii din criza economică globală.

"Dacă vreţi o apreciere din acest punct de vedere (legat de momentul ieşirii din criza economică globală, n.r.), nu o am. Dar vă spun şi eu ce aflu de pe la specialişti, de pe la colegii şefi de stat şi ceea ce toţi spun este că nimeni nu ştie cât va dura criza", a spus seful statului.

Băsescu a menţionat că "cei mai optimişti întrezăresc ieşirea din criză către sfârşitul anului 2010, cum la fel de profesioniste par abordările care spun \'\'discutăm 2014-2015".

"În momentul de faţă, nimeni nu poate da o prognoză corectă. Dacă îmi permiteţi o observaţie personală, nu are nimic în comun cu judecăţile de valoare, spun ce gândesc: mi se pare că modul cum încercăm să relansăm economia la nivel global, băgând sume gigantice de bani în bănci care au portofoliul de active practic trecut în proporţii mari pe pierdere, nu poate fi o soluţie pe termen lung" a spus preşedintele.

El a afirmat că Guvernul a decis să aibă aprobate noile legi de salarizare şi pensii până la sfârşitul anului şi să fie revizuit Codul fiscal pentru reducerea numărului de taxe.

"Şi, extrem de important, legea răspunderii fiscale, prin care oricine, de la judecător la parlamentar este obligat să spună de unde se finanţează tot ce dă prin deciziile lui. Dacă nu ştie de unde, actul nu este valabil", a adăugat Băsescu.

El a mai spus că Guvernul se află în faza finală a aprobării capitalizării CEC.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: În pachetul cu salariile şi sporurile se recomandă reducerea cu 5% a personalului bugetar.
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: În pachetul cu salariile şi sporurile se recomandă reducerea cu 5% a personalului bugetar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei