Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2009 - Anul XIV, nr. 74 (4060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Cucu’ şi pupăza

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La îndemnul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, liderul PD-L Gheorghe Flutur, părintele proiectului „Paşte în Bucovina”, primarul PD-L de Fălticeni, Vasile Tofan, trebuia să construiască un miel din ghips pentru a-l amplasa în centrul târgului. Numai că, lovitură de teatru: mielul nu va mai fi făcut! Panică printre membrii PD-L şi cetăţenii judeţului Suceava care s-au speriat, nu atât că nu le vor mai putea arăta turiştilor mielul, cât pentru că s-a crezut că domnul Tofan a luat-o razna, fugind de sub poala domnului Flutur.

A fost, însă, alarmă falsă. Vasile Tofan s-a consultat cu nişte specialişti, probabil că în miel, iar aceştia i-au spus că „mielul nu are o rezonanţă deosebită”. Dar, primarul de la Fălticeni vine în întâmpinarea localnicilor şi a turiştilor cu o altă ofertă şi cu următoarea declaraţie absolut antologică: „Vom amplasa în Piaţa Nada Florilor o căruţă rustică, un ou mai mare, vopsit şi câte doi iepuraşi mici, cu câte un ou pictat în lăbuţe”.

Nu ştiu dacă iepuraşul, ouţele şi lăbuţele vor trebui să primească acceptul designer-ului şef al judeţului, Înalt PreaSfinţia Sa Pimen, aşa cum a primit modelul oului care va fi montat în central Sucevei. Nu ştiu nici dacă Muzeul îşi va da cu părerea în legătură cu aspectul lăbuţelor, adică nu ştiu dacă se va merge cu Ursu la Fălticeni.

Emil Ursu este directorul Complexului Muzeal Bucovina şi a fost criticat de liderul PSD, senatorul Gavril Mîrza, pentru că a părăsit partidul. Domnul Mîrza a declarat: „Pentru mine este foarte clar şi limpede că pentru a-şi menţine postul de director la Complexul Muzeal, Ursu s-a retras din PSD şi probabil nu va fi nici o surpriză că se va înscrie cu multă dragoste în PD-L. După ce la Consiliul Judeţean a ajuns preşedinte Flutur Gheorghe, Ursu a stat în poziţia iepuraşului”.

Deci, domnul Ursu, fiind iepuraş, ar putea trage o fugă până la Fălticeni pentru a le explica autorităţilor cum trebuie să arate şi să stea iepuraşii, şi cum trebuie să bată ei din lăbuţe. Ca să nu se plictisească pe drum, iepuraşul de la Muzeu ar putea să-i solicite compania turturelei care-şi făcuse cuib, în urmă cu câteva luni, la geamul biroului preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

La sfârşitul săptămânii trecute, PD-L şi-a ales un manager politic în persoana unui anume Viorel Cucu, după principiul „cucul potrivit pe locul potrivit”. Domnul Cucu este singurul în măsură să facă nişte raiduri pe deasupra partidului pentru a vedea cum se achită membrii acestuia de sarcini în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, în cadrul programului politic „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.

Acum, fiindcă PD-L Suceava este un partid care iubeşte tradiţiile, obiceiurile şi datinile nu mai trebuie decât să-şi facă rost de o pupăză. De fapt, nu cred că trebuie să caute pentru că are deja o „moţată” în Parlament.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cucu’ şi pupăza.
 Vizualizări articol: 2377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Cucu’ şi pupăza3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei