Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2009 - Anul XIV, nr. 74 (4060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România, locul 7 în Europa după numărul locurilor de muncă restructurate de la începutul crizei

Marţi, 31 Martie 2009 (16:02:48)
România ocupă locul 7 la nivel european în ceea ce priveşte numărul de locuri de muncă restructurate de la începutul crizei, cu circa 18.700 de posturi desfiinţate în intervalul septembrie 2008-martie 2009, potrivit datelor European Restructuring Monitor, prezentate de firma de consultanţă Ensight.

"Numărul locurilor de muncă desfiinţate în România după declanşarea crizei este de trei ori mai mare raportat la perioada similară din 2007-2008. Numărul de locuri de muncă nou create în perioada septembrie 2008-martie 2009 este de 2,5 ori mai mic decât acum un an", a declarat, marţi, Andreea Anghel, marketing&communication consultant al companiei de consultanţă Ensigh, la seminarul "MEDIAFAX Talks about Business Solutions to Crisis".

Astfel, în intervalul septembrie 2008- martie 2009 numărul locurilor de muncă din România a fost redus cu circa 18.700 de posturi, în timp ce în perioada similară din 2007-2008 companiile au renunţat la 5.400 de angajaţi.

În acelaşi timp, în perioada analizată, au fost create 8.000 de noi locuri de muncă, de peste 2,5 ori mai puţine decât în intervalul septembrie 2007- martie 2008, de 22.000 de posturi noi.

Astfel, România ocupă locul şapte într-un clasament la nivel european în funcţie de numărul de locuri de muncă restructurate, după Marea Britanie, Germania, Suedia, Polonia, Cehia şi Franţa.

"Restructurările au ajuns să aibă o conotaţie negativă, dar ar trebui să ne gândim că nu este doar un fenomen negativ. Ele pot apărea şi în cazuri favorabile, cum sunt achiziţiile, fuziunile şi extinderea internaţională. (...) Important într-un astfel de proces este transparenţa şi modul în care se face, mai ales că o restructurare făcută la timp e mai bună decât un faliment amânat", a mai spus Enache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România, locul 7 în Europa după numărul locurilor de muncă restructurate de la începutul crizei.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România, locul 7 în Europa după numărul locurilor de muncă restructurate de la începutul crizei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei