Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2009 - Anul XIV, nr. 74 (4060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Gimnastica aerobică, leac pentru durerile de cap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Până nu demult, specialiştii avertizau că exerciţiile fizice pot declanşa dureri de cap celor care se confruntă în mod obişnuit cu această problemă, însă un nou studiu a scos la iveală că gimnastica aerobică poate reduce în mod semnificativ riscul apariţiei migrenelor.

În timpul experimentului efectuat, oamenii de ştiinţă au examinat un eşantion de persoane ce suferă de migrene, analizând starea acestora înainte, în timpul şi după programul de exerciţii aerobice impus. Acesta a inclus pedalare pe bicicleta medicinală (pentru a asigura un exerciţiu aerobic continuu) şi a avut drept obiectiv creşterea nivelului maxim de oxigen consumat fără a înrăutăţi durerile de cap ale pacienţilor.

S-a constatat că, după perioada de tratament, consumul maxim de oxigen al pacienţilor a crescut semnificativ şi că pe întreaga durată a perioadei de studiu, situaţia migrenelor nu s-a înrăutăţit. În ultima lună de tratament, s-a constatat o scădere considerabilă a numărului de migrene, a numărului de zile în care pacienţii se confruntau cu dureri de cap, a intensităţii acestor dureri, dar şi a cantităţii de medicamente folosite pentru tratarea lor.

În general, persoanele care suferă de dureri de cap constante sau de migrene sunt mai puţin active din punct de vedere fizic şi de multe ori evită să facă sport, motiv pentru care au mai puţină rezistenţă şi flexibilitate. Prin urmare, este esenţial ca pacienţii care au migrene să efectueze în mod constant anumite exerciţii fizice special gândite pentru ei.

„Deşi nu putem spune exact cât de mult efort fizic este indicat în cazul pacienţilor ce suferă de migrene, programul nostru poate fi supus unei serii de teste şi poate fi comparat cu alte tratamente medicamentoase şi non-medicamentoase, pentru a vedea dacă exerciţiile aerobice combat într-adevăr migrenele”, a declarat doctorul Emma Varkey, coautor al studiului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gimnastica aerobică, leac pentru durerile de cap.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gimnastica aerobică, leac pentru durerile de cap0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei