Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2009 - Anul XIV, nr. 74 (4060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Turnul Babel

Afişe cu un enoriaş zoofil, împărţite de preot la biserică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna patimilor a început mai repede la Ţibeni, unde preotul a împărţit la slujba de duminică afişe prin care le cere oamenilor să nu-l mai primească la muncă pe un bărbat despre care spune că este „zoofil”. Rudele bărbatului acuzat de relaţii sexuale cu animalele sătenilor sunt revoltate şi au anunţat că se vor plânge la forurile bisericeşti superioare de comportamentul preotului.

 

Scandalul mai vechi dintre familia Robu şi preotul Valentin Puşcaşu a atins duminică un nou vârf. Totul a plecat de la afişele pe care slujitorul bisericii le-a împărţit enoriaşilor veniţi la slujbă. Textul anunţului este revoltător, dar preotul Puşcaşu se apără şi spune că nu a mai putut suporta să stea cu teamă în propria casă şi că singurul lui scop este de a-l interna pe Cornel Robu la un sanatoriu de boli mintale.

„Vă rugăm să nu-l mai luaţi pe Robu Cornel la muncă. Este nebun cu acte în regulă şi dacă îl primiţi în curţile dumneavoastră îl încurajaţi să facă tot felul de infracţiuni. Se ştie că este zoofil, adică întreţine raporturi sexuale cu vacile şi oile. De aceea ar trebui să vă fie greaţă de el, nu să-l primiţi în curte. Până la internarea sa într-un sanatoriu de boli mintale, feriţi-vă de el şi de mama sa Robu Maria, care îl foloseşte împotriva vecinilor cu care se află în conflict, bazându-se pe faptul că fiul ei este nebun şi nu răspunde în faţa legii!”, este textul pe care cetăţenii din Ţibeni l-au găsit la slujba de duminică.

Mesajul are semnătura preotului Valentin Puşcaşu şi ştampila Parohiei din Ţibeni.

 

„Sunt cinci vaci în sat distruse de el”

Preotul Puşcaşu recunoaşte că este autorul acestui apel către sătenii din Ţibeni şi crede că nu este nimic anormal în a-l face public. Conflictul dintre preot şi familia lui Cornel Robu, un bărbat de 37 de ani, a început în urmă cu 14 ani.

„În mai 1995 a intrat în grajd la mine, a băgat mâna în vacă şi a omorât viţelul. Apoi m-a acuzat că l-am bătut. S-au făcut anchete şi s-a stabilit că nu sunt vinovat. Anul trecut, în februarie, mi-a spart luneta de la maşina pe care abia mi-o cumpărasem. Am făcut plângere împotriva lui, dar a primit neînceperea urmăririi penale pentru că nu are discernământ. Totul a culminat acum o lună, când m-a ameninţat că o să-mi ia fiica, o va duce la râul Suceava şi o îneacă. Atunci am apelat la un avocat, am depus şi o plângere împotriva lui şi sper să-l interneze într-un sanatoriu, pentru că altfel nu mai am linişte nici eu şi nici familia mea”, a precizat preotul Valentin Puşcaşu.

Acesta spune că a discutat problema lui Cornel Robu la două slujbe de duminică, unde a hotărât împreună cu enoriaşii să protesteze prin răspândirea acestor afişe.

„Oamenilor din sat le e frică pentru animalele lor. Sunt cinci vaci din sat distruse de el, inclusiv a fostului preot. A fost prins pe un deal în timp ce-şi satisfăcea poftele sexuale cu o oaie. Omul nu e sănătos şi noi vrem să-l ajutăm. Aceste afişe le vom lipi în tot satul, să ştie toată lumea cum stau lucrurile, pentru că aici în Ţibeni preotul este singura autoritate”, a susţinut Valentin Puşcaşu.

 

Preotul vrea despăgubiri de 3.500 de lei

Preotul din Ţibeni recunoaşte că gestul său este unul aparte, dar spune că i-a ajuns cuţitul la os şi nu mai poate rezista.

„Înainte de a folosi ştampila parohiei am avut acceptul Protopopiatului Rădăuţi şi al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Am vrut să tragem un semnal de alarmă pentru întreg satul. Este o acţiune prin care dorim să-i protejăm pe ceilalţi săteni şi să-i facem să fie solidari în demersul nostru de a-l interna pe Cornel Robu la un sanatoriu”, a completat preotul Puşcaşu.

Pe de altă parte, slujitorul bisericii din Ţibeni a mărturisit că vrea să recupereze de la familia lui Cornel Robu suma de 3.500 de lei, bani care ar proveni din înlocuirea lunetei sparte şi vaca pe care bărbatul a „abuzat-o”.

 

„Era să cad pe jos când am văzut hârtia”

Familia lui Cornel Robu spune că gestul preotului i-a luat prin surprindere şi că un asemenea om nu mai are ce căuta în casa Domnului. Maria Robu, mama lui Cornel, a mărturisit că va merge până în pânzele albe pentru ca preotul Valentin Puşcaşu să nu mai rămână la Ţibeni.

„Am fost la Protopopiat la Rădăuţi şi am depus o plângere şi ni s-a spus că nu e bine să facem biserica de râs. N-o să mă las până nu se face dreptate. Merg şi la Arhiepiscopie la Suceava, şi la Mitropolie la Iaşi şi dacă e nevoie ajung şi la Patriarhie, la Bucureşti”, a menţionat Maria Robu.

În vârstă de 72 de ani, femeia spune că nu a trăit o asemenea umilinţă niciodată, mai ales că acuzaţiile nu vin de la o persoană oarecare, ci de la preotul satului.

„Era să cad jos când am văzut hârtia. Sunt femeie bătrână şi bolnavă, am crescut 11 copii şi un nepot cu frică de Dumnezeu şi ruşine de lume şi uite ce am ajuns? Nici pe la biserică nu mai trec acum de teamă să nu se răzbune preotul pe mine”, a spus supărată Maria Robu.

Familia bărbatului acuzat de zoofilie recunoaşte că acesta are probleme de sănătate, diagnosticat cu oligofrenie de gradul doi.

„E bolnav, ia tratament şi nu face probleme nimănui. Dacă era agresiv nu-l internau medicii la care merge pentru consult?  E foarte grav că preotul s-a folosit de biserică pentru nişte răfuieli personale”, a concluzionat Victor Robu, fratele bărbatului luat în colimator de preotul Valentin Puşcaşu.

 

La Poliţie, plângeri doar din partea preotului

Oamenii din Ţibeni cred că adevărul este pe undeva la mijloc şi că preotul ar trebui să dea dovadă de mai multă înţelepciune în conflictul cu familia Robu, mai ales că sunt şi vecini.

În schimb, poliţiştii din Satu Mare, comună care are în componenţă şi satul Ţibeni, au precizat că acuzaţiile de zoofilie şi ameninţări nu au putut fi dovedite şi că singurul aspect cert este distrugerea de către Cornel Robu a lunetei autoturismului preotului Puşcaşu.

„De mai bine de 15 ani, de când sunt la Satu Mare, împotriva lui Cornel Robu nu au existat plângeri pentru săvârşirea unor fapte penale în afara celor depuse de preotul din Ţibeni. Acuzaţiile de zoofilie nu au fost dovedite, iar din acest punct de vedere nu ne putem pronunţa”, a declarat agentul şef principal Ioan Stanciuc, şeful Postului de Poliţie Satu Mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afişe cu un enoriaş zoofil, împărţite de preot la biserică.
 Vizualizări articol: 1703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 11 voturi
Afişe cu un enoriaş zoofil, împărţite de preot la biserică3.9511

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei