Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2008 - Anul XIII, nr. 197 (3878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vadim Tudor vrea menţinerea imunităţii parlamentare pentru declaraţiile politice

Vineri, 22 August 2008 (17:35:16)

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, se pronunţă pentru menţinerea imunităţii parlamentare pentru declaraţiile politice şi pentru renunţarea la imunitatea în cazurile "suspecte a fi penale", astfel încât principiului constituţional care prevede că nimeni nu este mai presus de lege să fie respectat.
  Vadim Tudor a menţionat, vineri, într-o conferinţă de presă, că el este "Stan Păţitul" în legătură cu acest subiect, deoarece i-a fost ridicată imunitatea parlamentară de trei ori în patru mandate de senator pentru declaraţii de la tribuna Parlamentului, în conferinţe de presă şi pentru articole de ziar. El a susţinut că vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica i-ar fi "fabricat" un număr de patruzeci de procese, pe care însă liderul PRM le-a câştigat.

Întrebat despre propunerea preşedintelui PSD în ceea ce priveşte desfiinţarea imunităţii pentru demnitari, senatorul PRM a apreciat că respectivele declaraţii au "o doză mare de populism neruşinat" şi că social-democratul foloseşte "reţete melodramatice de doi bani".

Potrivit lui Vadim Tudor, parlamentarii PSD au ocazia, în schimb, să demonstreze la vot că nu doresc imunitate pentru parlamentarii pentru care s-a cerut începerea urmăririi penale.

El a criticat propunerea lui Mircea Geoană de revizuire a Constituţiei, considerând că un astfel de demers ar permite "revanşismului unguresc" să ceară şi modificarea primului articol din legea fundamentală, care prevede că România este stat naţional unitar, suveran şi independent.

În ceea ce priveşte suprapunerea alegerilor parlamentare cu un referendum de modificare a Constituţiei, liderul PRM a apreciat că suprapunerea de buletine ar face "să se aleagă praful de acel proces electoral".

PSD a decis redactarea proiectului de lege referitor la revizuirea Constituţiei pentru eliminarea imunităţii pentru faptele penale săvârşite de demnitari şi prezentarea acestuia săptămâna viitoare, în Parlament, a declarat, marţi, liderul PSD Mircea Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vadim Tudor vrea menţinerea imunităţii parlamentare pentru declaraţiile politice.
 Vizualizări articol: 400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vadim Tudor vrea menţinerea imunităţii parlamentare pentru declaraţiile politice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei