Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2008 - Anul XIII, nr. 197 (3878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Pac, la războiul rece!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ambele naţionale au învins conjunctural cu acelaşi scor de subzistenţă. La tineret Torje a înscris dintr-o centrare pe care a greşit-o bine, în timp ce la “maturi” Bănel a obţinut un penalty întâmplător la o ingenuitate a portarului advers. Bine măcar că ăia micii au baftă în mod oficial! De altfel, în Ţara Galilor norocul ne ţine în braţe încă din ’93, când Bodin zguduia bara de la 11 metri, pentru ca Hagi să înscrie de la 25 de metri pe sub portar.

Pe lângă altele, mai mult sau mai puţin curente, mă enervează faptul că abia acum domnul Piţi are ochi şi pentru Săpunaru. Păi abia după ce le încearcă străinii, luăm fetele de bune?! Ca într-un banc din seria Chuck Norris, după ce a vizitat Insulele Virgine acestea s-au numit doar Insulele! Păi Săpunaru n-a avut timp să progreseze nici un pic, este acelaşi din perioada Rapid, iar de acum încolo nu cred că vor mai avea loc de el nici Contra, nici Ogăraru. În altă ordine de idei, domnul Piţi nu prea mai are motive de optimism. Îngrijorarea provine din două direcţii. Mai întâi, nu-l mai ajută nici formatul preliminariilor, nici subţirimea grupei de calificare. Se califică direct numai primele, în timp ce secondantele se vor întâlni între ele la baraj, asta după ce se ejectează în prealabil echipa cu cel mai slab punctaj! Ca o comparaţie, când domnul Piţi se califica la Euro 2000, locul 2 asigura barajul, ba chiar echipa secundă cel mai bine ornată cu puncte (nu întâmplător chiar din grupa noastră, Portugalia) a mers direct la turneul final, laolaltă cu liderii. Iar la Euro 2008 a şi fost mai bine, s-au calificat la braţ primele două. Apoi, de unde ne uitam cam de sus la Serbia şi mai ales la Austria, observăm că acestea şi-au adus antrenori noi, ceea ce înseamnă motivaţii noi, înseamnă deigur şi jucători şi scheme noi, dar, când înainte jucau mediocru spre slab, este aproape sigur un pas înainte. Iar când mai citim şi numele antrenorilor, chiar îngiţim în sec: cehul Bruckner la austrieci şi Antic la sârbi. Păi băiatul ăsta din vecini a mai antrenat la Real, Barcelona şi Atletico Madrid!

Celălalt motiv de îngrijorare pentru domnul Piţi vine dinspre Naşul Sandu. Cred că perioada de miere a luat sfârşit încă înainte de Euro, când domnul Piţi oferea alibiuri străvezii în cazul Valiza pentru Gigi Becali, care ulterior căuta pucişti pentru înlăturarea preşedintelui FRF. Lucrurile nu sunt mai puţin tensionate nici astăzi, iar după cine cu cine s-a însoţit devine clar că Naşul va taxa direct eventualii paşi greşiţi ai domnului Piţi. De-o fi una, de-o fi alta, neputincioşi le-om duce toate…
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pac, la războiul rece!.
 Vizualizări articol: 762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pac, la războiul rece!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei