Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2008 - Anul XIII, nr. 197 (3878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pentru cine sunt maşinile parlamentului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când mă intersectam în traficul rutier cu o maşină a Camerei deputaţilor sau a Senatului, ca un om binecrescut ce sunt, dotat în plus cu un salutar simţ al valorilor, aveam pornirea de a saluta politicos: „Să trăiţi până la sfârşitul lumii, dom’ senator!” sau „Vă salut cu enorm respect, dom’ deputat!”. Dar rămâneam mereu cu salutul în aer, fiindcă la volan vedeam ori nişte puştani cu acnee remanentă pe faţă, ori nişte cumetre purtătoare de broboadă, care n-aveau totuşi cum face parte din Parlamentul ţării.

Târziu de tot am înţeles că maşinile de serviciu, primite de la parlament pentru a fi mânate în teritoriu, nu sunt şi nici nu vor fi vreodată folosite de senatorii şi deputaţii destinatari. Ele – autoturismele cu miros inconfundabil de benzină şi sudoare a poporului – sunt şofate de cuscrii, de mătuşile şi de odraslele parlamentarilor, care-şi săvârşesc micile învârteli cu aceste mijloace de transport familial în comun.

Prin extensie, se poate spune că toate rubedeniile parlamentarilor sunt şi ele nişte mici parlamentari, nişte parlamentari de categoria a doua, a treia sau a patra. De aceea, nici o reţinere nu au să care borcane cu murături în maşina parlamentului; să meargă la doftor cu maşina parlamentului sau să dea iama în femei, respectiv în bărbaţi, servindu-se de maşina parlamentului.

E-un trai şi-o viaţă cu maşinile astea, iar în legislatura trecută fiica unui deputat liberal, o mucoasă de-a unşpea, venea la şcoală cu maşina parlamentului. Simpatic de slugarnici erau poliţiştii, care salutau respectuos automobilul, inclusiv pe şoferiţa inclusă, neîndrăznind s-o întrebe dacă are permis de conducere; şi înţelept procedau, căci fătuca n-avea.

Poate că mă revolt şi eu fără vreo îndreptăţire, fiindcă armonia familială este esenţială pentru randamentul profesional al parlamentarilor. Dacă tuşa din Perieni ori cuscrul din Coţuşca sunt mulţumiţi, atunci şi dom’ senator e mulţumit, şi ce mai contează dacă pentru asta noi cotizăm la uleiul de motor, la benzina şi la piesele de schimb ale unor maşini de serviciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pentru cine sunt maşinile parlamentului.
 Vizualizări articol: 770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Pentru cine sunt maşinile parlamentului4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei