Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2008 - Anul XIII, nr. 197 (3878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Văcăroiu: Turneul lui Băsescu trebuia să aibă un mesaj pus de acord cu ţările UE

Vineri, 22 August 2008 (17:36:12)

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, vineri, la Piteşti, că turneul diplomatic al preşedintelui Traian Băsescu în Ucraina, R. Moldova, Azerbaidjan, Georgia şi Turcia este un demers care nu aduce vreun câştig concret pentru România, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
  "Eu cred că nu este rea o astfel de acţiune, dar speram ca această acţiune să fie bine pregătită din timp şi să aibă în spate şi un mesaj pus de acord cu ţările membre ale Uniunii Europene. În realitate, această acţiune, care, după părerea mea, este şi una de imagine, nu rezolvă problema din Georgia. Este practic o vizită informală, de consultare", a afirmat Văcăroiu.

El a mai spus că nu vede ce ar putea câştiga România din acest turneu.

"Părerea mea este că grijă principală pe care trebuia să o avem noi este schimbarea radicală a strategiei în raporturile cu Rusia. Am efectuat şi eu o vizită oficială în statele din zona Caucazului în urmă cu o lună şi jumătate şi am constatat încă de pe atunci că situaţia era încordată", a precizat preşedintele Senatului. Nicolae Văcăroiu a menţionat că situaţia era "complicată" încă de atunci şi în Abhazia şi în Osetia de Sud.

"Este un conflict care durează de mult timp, întotdeauna a fost activ, asta şi sub presiunea ruşilor, dorinţa Rusiei de a se reafirma ca mare putere fiind evidentă, o putere care trebuie ascultată pe plan internaţional. Zona prezintă un interes deosebit şi interesul direct este legat de interesul energetic. Este preocuparea Rusiei de a deţine monopolul în întreaga Europă în ceea ce priveşte resursele de gaze şi petrol, iar Georgia prezintă o importanţă deosebită deoarece este o zonă de tranzit", a declarat Văcăroiu. Preşedintele Traian Băsescu a făcut, miercuri şi joi, un turneu care a cuprins vizite de lucru în Ucraina, Republica Moldova, Azerbaidjan, Georgia şi Turcia. Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bucureşti, că, în cursul săptămânii viitoare, concluziile acestor vizite vor fi transmise preşedinţiei franceze a UE, statelor membre ale Uniunii, precum şi aliaţilor din NATO.

Traian Băsescu a spus că motivul acestor vizite l-a constituit nevoia de a avea o analiză exactă în privinţa consecinţelor pe care situaţia din Georgia le poate avea asupra regiunii Mării Negre. El a menţionat că a făcut acest turneu pentru că România este extrem de interesată de propria ei securitate şi de ceea ce se întâmplă în regiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Văcăroiu: Turneul lui Băsescu trebuia să aibă un mesaj pus de acord cu ţările UE.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Văcăroiu: Turneul lui Băsescu trebuia să aibă un mesaj pus de acord cu ţările UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei