Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2008 - Anul XIII, nr. 197 (3878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Turneul lui Băsescu are consecinţe "destul de limitate", România a intervenit târziu

Vineri, 22 August 2008 (15:47:23)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că recentul turneu al şefului statului în cinci ţări, printre care Georgia, are consecinţe "destul de limitate", întrucât intervenţia lui Traian Băsescu a avut loc în "faza a doua" a conflictului.
 
  "Din punct de vedere al consecinţelor turneului, probabil că ele sunt destul de limitate, pentru că, dacă am fi intervenit din prima fază a conflictului şi dacă am fi putut să ne exprimăm opinia ceva mai din timp, probabil că azi am fi avut un loc ceva mai proeminent în ecuaţia rezolvării acestei probleme", a declarat Geoană.

Liderul PSD a precizat că, după o perioadă de tăcere, oficialii români au devenit ceva mai activi în privinţa conflictului de la graniţa de Răsărit, dar acest lucru s-a întâmplat în faza a doua a conflictului.

"Eu regret faptul că Bulgaria a reuşit să devină ţara care mediază în mod direct între părţile interesate", a adăugat Geoană, care a arătat că turneul şefului statului trebuia să aibă loc, fiind firesc ca liderul unei ţări importante în regiune să facă aceste vizite.

"Din punctul meu de vedere, cred că asistăm în acest moment la o schimbare dramatică a situaţiei pe frontul de Răsărit, nu numai prin prezenţa prelungită a trupelor ruse în Georgia, dar şi prin faptul că ne îndreptăm cu paşi rapizi către recunoaşterea de către Federaţia Rusă a independenţei provinciilor separatiste Osetia şi Abhazia, ceea ce de fapt reproduce experimentul Kosovo la graniţa noastră de Răsărit", a adăugat liderul PSD.

Mircea Geoană a precizat că acest lucru va produce efecte, prefigurând o confruntare şi mai dură între NATO şi Federaţia Rusă în jurul subiectul Ucrainei, întrucât adevărata miză nu este numai Georgia, ca şi cordidor de tranzit pentru resurse energetice, ci şi Ucraina.

"Adevărata piesă grea din regiune este Ucraina. Din informaţiile noastre, există un curent majoritar în Alianţa Atlantică de a acorda MAP, planul de aderare la NATO, către Ucraina în decembrie la reuniunea ministerială a NATO", a adăugat Geoană.

El a mai spus că, în acest moment, se produce o stabilizare relativă a situaţiei din Georgia.

Potrivit lui Geoană, confruntarea cu accente violente între Est şi Vest la graniţa de Răsărit a României va continua, probabil, în "lunile şi anii următori".

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, miercuri şi joi, un turneu care a cuprins vizite de lucru în Ucraina, Republica Moldova, Azerbaidjan, Georgia şi Turcia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Turneul lui Băsescu are consecinţe "destul de limitate", România a intervenit târziu.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Turneul lui Băsescu are consecinţe "destul de limitate", România a intervenit târziu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei