Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2008 - Anul XIII, nr. 197 (3878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Moarte cumplită

Tânăr sucevean, înjunghiat şi ars de viu în Grecia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Moldoviţa a avut parte de o moarte cumplită în Grecia, fiind înjunghiat în piept, după care, autorii, încă neidentificaţi, i-au dat foc.

Ieri, trupul tânărului a ajuns acasă, la Moldoviţa, familia pregătindu-se acum să-l ducă pe ultimul drum. Cu inima sfâşiată de durere, mama băiatului nu-şi poate explica cum cineva a putut da dovadă de atâta cruzime, şi nu-şi mai doreşte acum decât ca autorii să plătească pentru fapta lor.

Andrei George Catană plecase de anul trecut la muncă, în construcţii, în Atena, capitala Greciei. Acolo se aflau mai mulţi consăteni, iar el stătea în chirie într-un apartament împreună cu tatăl său vitreg. De puţină vreme acesta se întorsese însă acasă, iar Andrei a rămas singur în Grecia, patronul, de origine albaneză, cerându-i să mai rămână câteva zile pentru a finaliza o lucrare.

 

Şi-a recunoscut fiul la morgă

După ce a primit cumplita veste, Livia Catană, mama băitului, aflată în Belgia la muncă, s-a deplasat de urgenţă la Atena. Aici, a trecut prin cel mai greu moment al vieţii, fiind nevoită să meargă la morgă pentru a-şi recunoaşte băiatul carbonizat.

Femeia a aflat puţine lucruri despre ultimele ore din viaţa fiului ei, nici măcar poliţiştii neavând prea multe informaţii.

Mama a aflat că fiul ei a fost ucis în noaptea de vineri spre sâmbătă, chiar în casa în care locuia.

„În acea seară s-a întâlnit cu un prieten, de care s-a despărţit în jurul orei 19.00. A fost apoi în oraş, la internet, cu o fată de la noi din sat. Pe la 11 a luat un taxi şi a condus-o acasă pe tânără, după care s-a întors pe jos la el acasă”, povesteşte mama îndurerată ultimele ore din viaţa fiului ei. Din ce a aflat de la faţa locului, băiatul a fost văzut ultima oară în viaţă de un vânzător de la magazinul de lângă bloc. De acolo a cumpărat bere, ţigări şi o cartelă telefonică.

 

Petrecere în casa tânărului, în noaptea morţii

„O vecină care locuieşte deasupra apartamentului său a declarat la poliţie că a auzit muzică în acea noapte de la Andrei din casă, apoi o sticlă spartă, fără ca să fie hărmălaie sau scandal. Femeia respectivă bănuind că petrecerea se va prelungi a luat o pastilă de somn ca să poată adormi. La ora 3 şi jumătate bătrâna s-a trezit înecată de fum şi a sunat imediat la poliţie. Ea a mai declarat la poliţie că a auzit pentru scurt timp ţipetele băiatului meu, însă altceva nimic”, povesteşte Livia Catană.

 

„Arsuri pe toată suprafaţa corpului, survenite cât timp era în viaţă”

Concluziile referitoare la cauzele morţii din certificatul de deces spun totul despre moartea cumplită de care a avut parte tânărul.

„Leziune a suprafeţei posterioare a toracelui cu un instrument ascuţit şi tăios – inhalare de funingine –arsuri de gradul trei pe toată suprafaţa corpului survenite câte timp era în viaţă, pricinuite de flacără provocată – omucidere”.

Aşadar, după ce a fost înjunghiat, acesta a fost ars de viu. Cum tot apartamentul s-a făcut scrum, mama bănuieşte că asasinii au folosit şi combustibil, ceea ce o duce cu gândul la o crimă cu premeditare.

Nimeni din familie  nu poate bănui pe cineva de oribilul asasinat, mai ales că tânărul nu îşi făcuse un anturaj dubios în Grecia.

Ancheta este îngreunată deoarece marea majoritate a locatarilor blocului în care s-a petrecut crima erau plecaţi în concediu săptămâna trecută. Deocamdată, Livia Catană poate dar spera ca autorii să fie prinşi, poliţia din Atena informând-o că deocamdată nu are nici un suspect.

Sora lui Andrei, moartă tot la 20 de ani, după un accident
Familia Catană pare a fi lovită de un blestem. Livia Catană îşi va duce în această sâmbătă pe ultimul drum al doilea copil.
În 1999 una din fiicele sale, Oana Paula, a murit după ce a fost lovită violent de o maşină, pe raza comunei Moldoviţa. Fata avea 20 de ani, exact ca frate său care a fost omorât în Grecia.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr sucevean, înjunghiat şi ars de viu în Grecia.
 Vizualizări articol: 1046 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Tânăr sucevean, înjunghiat şi ars de viu în Grecia5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare branza... trimis de
(22 aug 2008, 11:26:29
Ce blestem nene? Fiica-sa nu s-a asigurat inainte de a traversa iar prostanu' ala nu trebuia sa petreaca si sa asculte manele pana noaptea tarziu. Degeaba nu a murit, cu siguranta!
1.1  RE: Mare branza... trimis de
(22 aug 2008, 11:37:45
ceva rafuiala mafiota , cred
1.2  RE: Mare branza... trimis de
(22 aug 2008, 12:58:36
sa fii sigur nene ca taranul n-a murit din cauza manelelor....(ALEA OMOARA LENT CREIERUL). lasa tu ipotezele ca nu esti lazarus..........
1.3  RE: Mare branza... trimis de
(22 aug 2008, 22:54:00
Bai...."UN NENE"....eu sunt chiar din Moldovitza...si il cunosteam pe baiatul care a fost ucis si pe sora lui....care a murit din cauza unui sofet betziv!!!....nu pentru ca nu s-a asigurat cand a trecut strada.... Si baiatul era destul de cuminte...nu sarea el la bataie cu una cu doua.... Asa ca...dak nu stii despre ce e vorba m,ai bine TACI!!!
2.   Ptr nene trimis de
(22 aug 2008, 13:35:16
bai desteptule, nici nu stii cum s-a intimplat, si te trezesti vorbind. Nu te bucura cind moare capra vecinului...... nu se stie mai departe.
3.   Dreptul la cumintenie... trimis de
(22 aug 2008, 14:32:44
Toti au dreptul sa fie cuminti, mai ales cei care au ales sa munceasca in alta tara. Cei care renunta la acest drept, au ocazia sa pateasca ceea ce-a patit nefericitul...Nimeni nu se bucura ca a murit(mai ales in ce hal), dar eu raman la parerea ca unui om cuminte, este foarte putin probabil sa i se intample asa ceva.Nu prea cred ca cineva poate fi injunghiat, apoi ars de viu, la el acasa, asa...din senin!
4.   Ce rautate aveti in voi..toti.... trimis de
(22 aug 2008, 14:57:06
Nu avem de unde sa stim ink dak a fost vinovat sau nu. Dak au petrecut si au baut mai mult ca sigur cei care l au ucis nu erau in totalitate constienti de ceea ce fac si....orice ar face un om,oricat de mult ar gresi , nu trebuie sa plateasca cu viata...cat despre comentariile voastre ma abtin sa zic prea multe sunteti cam prea increzatori in voi ...prea egoisti...oricine poate fi ucis fara nici o vina...Odihneasca se in pace....
4.1  RE: Ce rautate aveti in voi..toti.... trimis de
(22 aug 2008, 15:04:48
Daca te bagi in taritze, te mananca porcii! Sa nu uiti asta.
4.2  RE: Ce rautate aveti in voi..toti.... trimis de
(23 aug 2008, 09:04:03
nimeni nu vine fara motiv sa te injunchie si sa ti de a foc de viu fra sa te urasca de moarte . cine a fost a venit hotarat sa l termine. clar.

5.   Rusine trimis de
(22 aug 2008, 15:24:26
nu poate pleca omul normal in concediu in alta tara(italia,spania,etc.)deoare este asimilat ca imigrant la munca si la facut belele
6.   Asa a fost sa fieeeeeee trimis de
(22 aug 2008, 17:12:51
ca e o familie blestemata nu stim dar asa o fost sa fieeeeee
7.   Albanezii trimis de
(22 aug 2008, 17:14:07
cu albanezul nu te joci! Ori esti tu pe el, ori e el pe tine!
7.1  RE: Albanezii trimis de
(22 aug 2008, 22:58:15
asa e.....dar totusi...nu cred k ai u curajul sa mergi in strainatate si sa te pui cu albanezii....
8.   Bine ca sunteti voi sfinti trimis de
(22 aug 2008, 17:50:45
sa va fie rusine!

bai ``un nene``, stii tu sigur ca sora-sa a traversat neregulamentar?...

omu a murit si pe voi va roade ca asculta sau nu manele...sau c-o fi din clanuri mafiote un pustan plecat de-un an din Moldovita..

macar putin respect... Dumnezeu sa-l ierte!

9.   Ce rai suntem.... trimis de
(22 aug 2008, 20:35:56
ce usor e sa judecam
10.   Nu sunteti constienti.. trimis de
(22 aug 2008, 22:11:28
nimeni nu are dreptul sa vorbeasca mai ales dak nu il cunoaste...:((asa un om mai rar gasesti si in legatura k primul comentariu...nu te supara dar esti un mare fraier...domnul sa il odihneasca in pace..
11.   Chiar nu sunt constienti trimis de
(23 aug 2008, 00:28:21
alexandra , ai mare dreptate , nul cunosc pe baiat , dar si eu sint nascuta in com .moldovita ,chiar daca am plecat de 20 de ani deacolo , hutani sint oameni de nadejde .Dumnezeu o sai pedepseasca p faptasi .
12.   Llllllll trimis de
(23 aug 2008, 09:19:28
nu judeca ca sa nu fii judecat............Dumnezeu sa-l ierte////////////
13.   Moartea lui andrei trimis de
(23 aug 2008, 17:26:48
asasini trebuie prinsi

14.   Urat trimis de
(23 aug 2008, 20:50:07
imi pare rau de el

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei