Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2008 - Anul XIII, nr. 124 (3805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu preferă să mânânce un bulz decât un pate de foie gras în restaurantele din România

Joi, 29 Mai 2008 (17:43:40)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi-a exprimat, joi, nemulţumirea în legătură cu pierderea tradiţiilor şi obiceiurilor populare, la o întâlnire avută, la Castelul Teleky din localitatea maramureşeană Satulung, cu investitorii în agroturism, spunând că preferă bulzul unui pate de foie gras.
  Premierul a spus că românilor nu ar trebuie să le fie jenă cu produsele lor, ci, din contră, ar trebui să le promoveze mult mai bine, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Am fost la Curtea de Argeş, la restaurnatul Ciobănaşul, şi m-am aşteptat să fiu servit cu preparate tradiţionale, însă în meniu erau creveţi, somon. (...) Am întrebat dacă nu este şi altceva şi mi s-a spus că mai este miel pe varză. Am întrebat atunci de ce nu mi s-a adus la început şi mi s-a răspuns că «Ne-a fost jenă să vă oferim aşa ceva.». Mai degrabă prefer să mănânc un bulz când merg la o pensiune decât un pate de foie gras”, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Şeful Guvernului a afirmat că investitorii în turism trebuie să promoveze specificul local, nu să încerce să intre în competiţie cu hotelurile occidentale ori să îşi adapteze meniurile după bucătăria internaţională.

”Cine vrea să mânânce pate de foie gras poate merge în Franţa. Aici cred că trebuie să le oferiţi horincă, brânză, slănină. Avem nevoie de un turism de calitate şi autentic, dar nici nu trebuie să ne fie ruşine cu produsele noastre”, a declarat premierul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În opinia acestuia, Maramureşul este un loc de excepţie, cu locuri unice în Europa şi în lume, dar care începe să îşi piardă orginalitatea şi din cauza arhitecturii importate din vestul Europei.

”E păcat să fie arhitectură în stil italian. Nu se întâmplă însă doar aici acest lucru, pentru că la mare am văzut vile construite în stil castel elveţian, iar în Deltă am văzut o pensiune, prezentă ca tradiţională, care era acoperită cu ţiglă, deşi în zonă la acoperişuri se foloseşte doar stuf”, a afirmat Tăriceanu.

În opinia acestuia, pentru păstrarea stilului arhitectural tradiţional trebuie să intervină atât autorităţile locale şi Ministerul Lucrărilor Publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu preferă să mânânce un bulz decât un pate de foie gras în restaurantele din România .
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu preferă să mânânce un bulz decât un pate de foie gras în restaurantele din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei