Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2008 - Anul XIII, nr. 124 (3805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elveţia separă acordul de liberă circulaţie cu UE de protocolul de extindere la România şi Bulgaria

Joi, 29 Mai 2008 (13:56:42)

Consiliul Naţional elveţian a aprobat, miercuri, reînnoirea acordului de liberă circulaţie cu UE şi extinderea sa la România şi Bulgaria, cu menţiunea că cele două două prevederi vor fi supuse votului separat în cazul unui referendum, relatează La Nouvelliste în pagina electronică.
  Dezbaterile de miercuri din Consiliul Naţional au durat şapte ore, majoritatea partidelor convenind asupra problemelor supuse dezbaterii, cu excepţia Partidului Popular Elveţian (UDC).

Formaţiunea de dreapta avertizase că va convoca un referendum privind protocolul de extindere a acordului la România şi Bulgaria, subliniind că nu va ezita să conteste cele două obiective în cazul în care nu vor fi abordate separat.

Consiliul Federal a propus iniţial Parlamentului ca cele două probleme să fie dezbătute separat. Consilierul federal Eveline Widmer-Schlumpf a explicat decizia prin promisiunea făcută populaţiei privind posibilitatea de a se pronunţa, după şapte ani de liberă circulaţie, asupra reînnoirii acordului, dar şi asupra deciziei de extindere a tratatului la noile state comunitare.

Ministrul elveţian de Externe, Micheline Calmy-Rey, a precizat că, în cazul organizării unui referendum, un abandon al liberei circulaţii nu va avea aceleaşi efecte ca refuzul de a extinde acordul la noile state comunitare.

"Să ne asumăm riscul anulării acordului din raţiuni ideologice nu ar fi rezonabil", a declarat ea, adăugând că, în schimb, refuzul de a extinde prevederile textului la România şi Bulgaria nu ar avea consecinţe automate, deşi o astfel de decizie ar antrena o inegalitate de tratament în ţările UE. Bruxelles-ul nu ar putea tolera aşa ceva, scrie publicaţia elveţiană, aşa cum Elveţia nu ar accepta ca UE să coopereze doar cu câteva cantoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elveţia separă acordul de liberă circulaţie cu UE de protocolul de extindere la România şi Bulgaria.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elveţia separă acordul de liberă circulaţie cu UE de protocolul de extindere la România şi Bulgaria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei