Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2008 - Anul XIII, nr. 124 (3805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: România să nu rămână o ţară care să fie competitivă prin preţul scăzut al forţei de muncă

Joi, 29 Mai 2008 (18:25:56)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Bistriţa, că România nu trebuie să rămână o ţară competitivă prin preţul scăzut al forţei de muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
  Premierul a făcut această declaraţie cu ocazia vizitei făcute la fabrica de profile PVC pentacamerale "Orizont” aparţinând grupului Teraplast Bistriţa.

"România nu trebuie să rămână o ţară care să fie competitivă prin preţul scăzut al forţei de muncă. Avem posibilitatea să investim în educaţie, cercetare, în ceea ce se numeşte capitalul uman. Nu vreau să se înţeleagă greşit cumva. Investitorii sunt bineveniţi, dar nu vreau să se înţeleagă că ne creăm competitivitatea prin salariile mici şi menţinerea salariilor mici. Odată cu creşterea economică, tendinţa este de creştere a veniturilor, a salariilor, iar cei care vor să investească trebuie să găsească acele elemente cu care să-şi păstreze competitivitatea, dar nu bazată pe costul unei forţe de muncă ieftine”, a declarat premierul.

Călin Popescu Tăriceanu i-a felicitat pe reprezentanţii Teraplast Bistriţa că dau salarii mari angajaţilor şi că intenţionează să investească şi în cercetare.

"Există cel puţin 1 miliard şi 70 de milioane de euro prin programul sectorial de creştere a competitivităţii economice. Vreau ca banii aceştia să fie folosiţi tocmai pentru investiţiile care se fac. Ceea ce trebuie este să ţineţi legătura cu mediul universitar şi să accesaţi fondurile pe care noi le dăm pe cercetare şi care sunt foarte mari. Anul acesta pentru cercetare s-a dat 8% din PIB, la 120 de miliarde, 8% înseamnă 9,6 milioane lei. Faţă de 2004, creşterea este opt ori. Producţia trebuie să se bucure de rezultatele cercetării fiindcă altfel nu vom putea fi competitivi", a declarat Tăriceanu.

În susţinerea afirmaţiilor sale, premierul a dat ca exemplu faptul că vineri va fi inaugurat un centru de cercetare al Renault care a angajat 3.000 de specialişti cu acest scop.

"Mâine (vineri –n.r) se inaugurează centrul de cercetare tehnologică al Renault. Un număr de 3.000 de oameni vor lucra în cercetare, dezvoltare, concepţie de produse. Trei mii de tehnicieni şi ingineri, forţă de muncă supercalificată. Pentru asemenea proiecte, mergem cu schema de ajutor de stat. Adică vreau să se înţeleagă că viitorul României nu e al lucrurilor simple, ci al produselor cu valoarea adăugată importante”, a mai spus Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: România să nu rămână o ţară care să fie competitivă prin preţul scăzut al forţei de muncă.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: România să nu rămână o ţară care să fie competitivă prin preţul scăzut al forţei de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei