Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2008 - Anul XIII, nr. 124 (3805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

AFP: România, un outsider care se pregăteşte să viseze

Joi, 29 Mai 2008 (13:48:14)

În "grupa morţii" şi absentă de pe scena internaţională din 2000, România este fără nicio îndoială outsiderul grupei C de la Euro-2008, un statut care nu o împiedică să viseze la evoluţii extraordinare cu Franţa, Italia şi Olanda, se arată într-un material al agenţiei France Presse.
  "Pe hârtie, calificarea din grupă pare o misiune imposibilă pentru oamenii lui Victor Piţurcă, care au urmărit la televizor ultimele trei competiţii majore (CM-2002 şi 2006 şi Euro-2004).

În faţa acestei lipse de experienţă la cel mai înalt nivel, Piţurcă mizează pe experienţa dobândită de majoritatea jucătorilor săi la cluburi din străinătate. Şi în special pe căpitanul Cristi Chivu, titular la Inter şi dorit de alte mari echipe din Europa, şi pe atacantul Adrian Mutu, devenit un idol la Fiorentina şi în Il Calcio în general.

Considerat un diabolic, «Piţi» nu a ezitat să zgândăre orgoliul jucătorilor său, reamintindu-le că au ocazia de a evita eticheta de «generaţie pierdută» în comparaţie cu «generaţia de aur» a lui Gheorghe Hagi în anii '90.

Hagi, zeul în viaţă, le-a spus chiar el tinerilor săi compatrioţi că trebuie «să creadă în potenţialul lor» şi că întotdeauna este posibilă o surpriză, cu puţin noroc. «Putem fi surpriza competiţiei, la fel ca şi Grecia în 2004», a declarat Maradona din Carpaţi, menţionând şi sfertul de finală al României de la Euro-2000", notează sursa citată.

AFP face referire şi la lotul reţinut de Piţurcă. "Pentru a surprinde, Piţurcă a avertizat: cursa pentru puncte este mai importantă decât jocul frumos şi jucătorii trebuie să se aştepte la «o luptă fizică şi tactică». O modalitate de a anunţa un joc defensiv capabil să reziste atacurilor stelelor franceze sau italiene. Aceasta s-a tradus, miercuri, în echipa de 23 în care figurează nu mai puţin de nouă fundaşi şi doi mijlocaşi cu vocaţie defensivă (Codrea şi Rădoi), inspirată probabil de cele două remize (0-0) cu Olanda în preliminarii (n.r. - în realiate, România a obţinut o remiză albă şi o victorie, scor 1-0, cu Olanda, în preliminarii). Cu doar patru specialişti, atacul este «ruda săracă». De fapt, toată România se bazează pe simţul golului lui Mutu, al treilea marcator din istoria română (27 goluri), lăsându-i în umbră pe Ciprian Marica şi pe cei doi Niculae, Marius «Scoţianul» de la Inverness şi Daniel «Auxerrezul»", scrie agenţia franceză.

"Mutu poate fi un jucător decisiv cum a fost Hagi pentru generaţia de aur", a spus Mircea Lucescu, antrenor al naţionalei României în anii '80.

"După un ultim amical la Bucureşti, programat sâmbătă, cu Muntenegru, Piţurcă şi ai săi se vor putea focaliza pe meciul din 9 iunie, cu vicecampionii mondial francezi. Sperând ca visul de a surprinde să nu se transforme în coşmar...", se menţionează în materialul agenţiei France Presse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AFP: România, un outsider care se pregăteşte să viseze.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AFP: România, un outsider care se pregăteşte să viseze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei