Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2008 - Anul XIII, nr. 124 (3805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Reforma în sistemul sanitar se va încheia când spitalele se vor finanţa singure

Joi, 29 Mai 2008 (17:20:21)

Reforma în sistemul sanitar românesc se va încheia în momentul în care spitalele vor fi în stare să se finanţeze singure şi nu vor mai cere bani de la bugetul de stat sau de la autorităţile locale sau judeţene, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
  "Reforma pe care am promovat-o are un capitol care se referă la faptul că spitalele pot să îşi constituie un fond de dezvoltare din fondurile pe care le au. Când vom avea manageri profesionişti, atunci vom avea şi fonduri de dezvoltare şi spitalele vor putea decide singure ce investiţii vor face în continuare. Când aceste lucruri vor fi în practică, reforma, din punctul meu de vedere, s-a încheiat", a spus Nicolăescu, la Cluj-Napoca.

El a susţinut că abia atunci spitalele vor fi capabile să-şi ruleze fondurile şi să îşi facă investiţiile de care au nevoie, fără a mai sta cu mâna întinsă la bugetul statului sau la bugetul local.

Potrivit ministrului Sănătăţii, la nivel naţional există un număr de 434 de spitale, din care peste 150 sunt construite din 1900 şi în care nu s-a investit aproape nimic, iar statul nu va avea 17 miliarde de euro pentru a investi în ele.

"Nu cred că statul va avea 17 miliarde de euro să investească în următorii cinci ani, cât ar trebui să mai fie până la expirarea perioadei din lege privind acreditarea spitalelor", a spus Eugen Nicolăescu.

El a precizat că în Franţa s-a introdus managementul profesionist în urmă cu 30 de ani.

"Eu sper că românii învaţă mai repede, că nu o să aibă nevoie de 30 de ani ca să aibă în spitalele din România un management profesionist. Sper să fie mai puţin şi că nouă ani să fie suficienţi să naştem, cu adevărat, manageri profesionişti", a mai spus ministrul Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Reforma în sistemul sanitar se va încheia când spitalele se vor finanţa singure.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Reforma în sistemul sanitar se va încheia când spitalele se vor finanţa singure0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei