Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2008 - Anul XIII, nr. 124 (3805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu a condamnat "practicile" din Suceava, unde Gheorghe Flutur "mituieşte electoratul"

Joi, 29 Mai 2008 (20:22:51)

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a condamnat, joi, la Bistriţa, "practicile" din judeţul Suceava, unde candidatul PDL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, "mituieşte electoratul", şi a spus că speră ca cetăţenii să-l sancţioneze.
  Tăriceanu a fost întrebat ce impresie i-a făcut campania electorală pentru alegerile locale care se apropie de sfârşit, înainte de turul întâi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sunt neplăcut surprins de ceea ce văd la nivel naţional că se întâmplă în campania electorală, practici de tipul celor din judeţul Suceava, unde domnul Flutur mituieşte electoratul. Cred că acest lucru este inacceptabil şi mă aştept ca electoratul să sancţioneze asemenea practici. Alături de violenţele fizice la care iarăşi am asistat după mulţi ani de campanii normale, nu pot să spun că sunt mulţumit de modul în care se derulează campania electorală din acest punct de vedere", a declarat Tăriceanu.

Premierul a apreciat însă modalitatea în care s-a făcut campanie în Bistriţa-Năsăud şi în alte judeţe, unde "sunt oameni cu experienţa politică necesară să înţeleagă că electoratului trebuie să i te adresezi cu proiecte, cu soluţii serioase pentru problemele cu care se confruntă, nu neapărat probleme cronice, ci legate de dezvoltarea impetuoasă a unor zone".

"Acesta cred că este lucrul pe care oamenii trebuie să şi-l dorească şi să-l aştepte cel mai mult de la candidaţi", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

El a făcut, joi, o vizită de două ore în Bistriţa-Năsăud, unde a vizitat o fabrică de PVC şi s-a întâlnit apoi, în Parcul Municipal din Bistriţa, cu membri şi simpatizanţi PNL. Tăriceanu s-a plimbat câteva minute prin parc, însoţit de candidatul PNL la Primăria Bistriţa, Ioan Turc, şi de cel la şefia CJ, Valer Bindea, apoi a susţinut o declaraţie de presă la statuia lui George Coşbuc.

Membrii BEC şi-au declinat, joi, competenţa în ceea ce priveşte soluţionarea unei sesizări făcute de Organizaţia Judeţeană PSD Suceava prin care candidatul PDL la funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Suceava, Gherghe Flutur, era acuzat că ar fi dat mită electorală.

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a precizat, pentru Agenţia MEDIAFAX, că sesizarea în care este invocată o "acţiune de oferire de bani în campania electorală" este de competenţa Poliţiei, fiind vorba despre o infracţiune.

El a afirmat că, potrivit sesizării, Gavril Mârza, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, a depus, anterior, o plângere similară la Parchetul Suceava.

Muhuleţ a declarat că, potrivit Legii 67/2004 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Şeful campaniei electorale PSD, Miron Mitrea, a declarat, marţi, că Gheorghe Flutur, împreună cu un alt coleg din partid, dădea bani oamenilor, iar PSD Suceava a pus la dispoziţia presei un material filmat.

"Banii sunt mită electorală şi pe înregistrare Flutur chiar spune «dă şi lui ăsta bani»", a spus Miron Mitrea.

Gheorghe Flutur a negat că ar fi oferit mită electorală şi susţine că a fost doar o donaţie simbolică pentru ctitori de biserici.

"La Suceava, penibilul a atins cote maxime. S-a ajuns până acolo încât la sfinţirea unei biserici, când un membru PDL, la ieşirea din biserică a făcut o donaţie simbolică, pentru ctitori de biserici, să fie filmat şi să spună PSD că PDL dă mită electorală", a declarat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu a condamnat "practicile" din Suceava, unde Gheorghe Flutur "mituieşte electoratul" .
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Tăriceanu a condamnat "practicile" din Suceava, unde Gheorghe Flutur "mituieşte electoratul"1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Norica si nepoata trimis de
(29 mai 2008, 22:06:59
Domnule premier,ce a facut Norica cu a sa nepoata este corect?Ce a facut Orban cu fetita accidentata,cum a parasit locul accidentului,este corect?Ce a facut Cioroianu(gafe,decesul individului din Polonia) este corect?Nu cred ca sunteti in masura dvs sa vorbiti despre morala!
2.   Mai prostule ( Flutur )! trimis de
(29 mai 2008, 23:30:21
Cum poti sa fii asa de nesimtit incat sa sfidezi si ultimele urme de bun simt pe care le-ar avea o persoana? Ca tu te-ai intoxicat cu produsele chimice distribuite pentru genocidul gainilor cu '' gripa aviara '' este vizibil. Flutur sau nea Omida, mai bine spus, caci faci MULT MAI MULT RAU decat ceva bun, du-te DEPARTE si nu te mai intoarce! Uita-te in oglinda, caci ai inceput sa vrei sa fii inconjurat de pupincuristi pentru ca REFUZI SA TE UITI IN OGLINDA! La atatea minciuni, orice oglinda S-AR SPARGE, Fluture!
3.   Rade harb de oala sparta trimis de
(30 mai 2008, 10:03:37
tariceanu a bagat sistemul de pensii in faliment precum odinioara economia tari vacaroiu(cand a dus tara in incapacitate de plata) jumate din electoratul pnl e furat de la psd si prm pentru un pumn de banuti in plus la pensii si el , tariceanu, care a dat cea mai mare mita electorala din istoria post decembrista vorbeste de Flutur.vorba lui nea Iancu:" bravos natiune, halal sa-ti fie !"

jenant pentru tariceanu si ipocrit sa declare asa ceva,dar se pare ca premierul motocicletelor nu are in vocabular cuvantul jena!
4.   La fel trimis de
(30 mai 2008, 13:22:44
Nu inteleg de ce unii ii contesta pe ceilalti. Gafe, prostii si chiar chestiuni dincolo de limita legii au facut si unii, si ceilalti, si cei ce nu-s pomeniti aici decat tangential (PSD ul). Vorba e, pe cine alegem, oameni buni ? Ca nu prea mai avem de unde alege.

Totusi, ceea ce apare cu mai multa agresivitate in peisaj e portocaliul PDl care de fapt, cum se face portocaliul, este ceea ce iese din combinatia dintre rosu si galben. Doar k combinatia s-a revoltat impotriva culorilor mama si tata (care or fi unii si altii !? - interesant de studiat) si acum se crede mai cu motz.

Sa traiti cum veti vota !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei