Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2008 - Anul XIII, nr. 124 (3805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Newsweek: Daimler a ales Polonia pentru construcţia fabricii, proiect pentru care concura şi România

Joi, 29 Mai 2008 (16:41:29)

Producătorul german de automobile Daimler a ales Polonia pentru amplasamentul unei noi fabrici Mercedes, de 800 milioane de euro, investiţie pentru care concura şi România, potrivit unei surse din cadrul grupului, implicată în negocieri, citată de publicaţia Newsweek Polska.
  Contactat de MEDIAFAX, responsabilul de comunicare al Mercedes-Benz Cars, parte a Daimler, Florian Martens, a spus că grupul german nu a luat nicio decizie cu privire la fabrică.

"Mercedes nu a decis construirea unei noi fabrici şi nu a decis amplasarea vreunei fabrici în Polonia. În afară de aceste informaţii totul intră în sfera speculaţiilor. Alte comentarii nu avem", a declarat Martens.

Potrivit ediţiei poloneze a Newsweek, fabrica urmează să fie amplasată pe un teren de 22 de hectate, la Ujazd, în apropiere de graniţa dintre Polonia şi Germania, şi va construi automobile Mercedes. Unitatea va avea peste 3.000 de angajaţi, iar activitatea de producţie va începe după 2010.

În momentul în care Daimler a anunţat intenţia de a construi o fabrică în Europa de Est, în urmă cu cinci luni, puţini analişti anticipau că grupul va alege Polonia, se arată în articol.

În urmă cu câteva săptămâni, au apărut însă informaţii conform cărora Daimler a restrâns aria de căutare la Polonia (Ujazd) şi România (Cluj).

Decizia finală a companiei germane urmează să fie anunţată în luna iunie.

Negocierile pe această temă sunt confidenţiale, iar autorităţile din Polonia şi România refuză să comenteze.

Totuşi, Newsweek Polska susţine că un reprezentant al Daimler, participant la negocieri, a declarat că fabrica va fi construită în Polonia.

La începutul lunii mai, directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, a declarat unei publicaţii germane că grupul va decide, posibil, în al doilea trimestru, amplasamentul unei noi fabrici Mercedes, cel mai probabil în Europa de Est.

Presa din România a relatat anterior că grupul Daimler, din care face parte Mercedes, este interesat de construcţia unei uzine în judeţul Cluj.

În urmă cu trei săptămâni, omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat că Daimler va anunţa în termen de trei săptămâni dacă va alege sau nu România pentru amplasamentul viitoarei fabrici Mercedes, ţara noastră fiind "în cărţi".

Printre alte amplasamente vehiculate în presa locală sau internaţională s-au aflat şi Timişoara sau Serbia.

Daimler are o valoare de piaţă de 53 de miliarde de euro, şi unităţi de producţie în 17 ţări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Newsweek: Daimler a ales Polonia pentru construcţia fabricii, proiect pentru care concura şi România.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Newsweek: Daimler a ales Polonia pentru construcţia fabricii, proiect pentru care concura şi România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei