Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2008 - Anul XIII, nr. 124 (3805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Păcuraru: În România există în permanenţă 100.000 de posturi vacante

Joi, 29 Mai 2008 (16:53:49)

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, a declarat, joi, la Râmnicu Vâlcea, într-o conferinţă de presă, că în toate judeţele din România există un deficit mare de forţă de muncă şi există, în permanenţă, 100.000 de posturi vacante, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  "Ca în toate judeţele şi în Vâlcea este deficit de forţă de muncă. Ca să acoperim deficitul am plecat în Italia şi în Spania că să îi aducem pe români înapoi. Alergăm acum să îi aducem acasă pe români să ocupe locurile de muncă vacante. În campania organizată la Roma românii au spus că e pentru prima dată când văd că se interesează cineva şi de soarta lor. În perioada următoare o să facem campanii de informare şi la Torino, Milano şi Madrid, unde există comunităţi mari de români. Posturile vacante disponibile permanente sunt la ora actuală de 100.000 dacă facem un total. În toate judeţele sunt angajaţi privaţi care au deficit de forţă de muncă", a spus ministrul Păcuraru.

El a susţinut că salariul pe piaţa muncii a evoluat şi în Românis "mai mult decât favorabil", iar la ultima bursă de ocupare a forţei de muncă din Bucureşti la care a participat salariul net pentru un angajat necalificat era de 1.200 de lei, plus bonuri de masă, în timp ce pentru o persoană cu calificare salariul era între 2.000 şi 2.500 de lei, plus bonuri de masă.

"Pentru mulţi români plecaţi la muncă în Italia cred că e interesant să analizeze condiţiile de aici cu cele de acolo. În Italia şi Spania sunt salarii de peste 1.000 de euro, dar ele se vor apropia şi în România de acest nivel”, a declarat Paul Păcuraru.

Ministrul a mai spus că nu cunoaşte numărul total al muncitorilor români care s-au întors de la muncă din străinătate în ţară, dar o serie de firme i-au spus că ar fi adus echipe de muncitori plecaţi în afară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcuraru: În România există în permanenţă 100.000 de posturi vacante.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Păcuraru: În România există în permanenţă 100.000 de posturi vacante0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei