Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2008 - Anul XIII, nr. 104 (3785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul a înfiinţat o comisie de anchetă privind fuga lui Omar Hayssam

Marţi, 6 Mai 2008 (14:11:48)

Plenul Senatului a votat, marţi, înfiinţarea unei comisii de anchetă privind plecarea din România a lui Omar Hayssam raportul urmând a fi prezentat până la data de 31 octombrie 2008.
  Propunerea privind înfiinţarea unei comisii de anchetă privind investigarea plecării sirianului Omar Hayssam din România a fost adoptată de Senat cu 48 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi 9 abţineri.

Iniţiatorul solicitării de înfiinţare a comisiei de anchetă, senatorul PC Marius Marinescu, a declarat în plenul Senatului că timp de doi ani de zile "nu s-a vrut să se afle adevărul despre fuga din România a teroristului nr. 1 al României, Omar Hayssam, şi, mai mult, s-a dorit muşamalizarea vinovaţilor în acest caz".

"Se pare că sunt mai mulţi vinovaţi, mai mulţi demnitari, unii dintre ei chiar au fost promovaţi la gradul de general, iar alt demnitar care a închis ochii la fuga din ţară a lui Omar Hayssam candidează la Primăria Capitalei", a spus Marinescu.

Prin hotărârea Senatului se înfiinţează o comisie de anchetă, formată din şapte membri, având drept scop investigarea părăsirii teritoriului României de către sirianul Omar Hayssam.

Preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Doru Ioan Tărăcilă, a declarat că, potrivit negocierii dintre grupurile parlamentare, din comisia de anchetă vor face parte doi reprezentanţi ai PSD şi câte un reprezentant de la celelalte formaţiuni politice reprezentate în Parlament. Astfel, reprezentanţii PSD în comisia de anchetă sunt Nicolae Mărăşescu şi Viorel Arcaş, PRM va fi reprezentat de Ilie Petrecu, grupul parlamentar PC de Marius Marinescu, grupul parlamentar PNL, de senatorul Norica Nicolai, grupul UDMR, de Szabo Karoly, iar grupul parlamentar PDL, de Rădulescu Cristache.

Raportul comisiei de anchetă urmează să fie prezentat plenului Senatului până la data de 31 octombrie 2008.

Articolul 2 al hotãrârii Senatului menţionează că se desecretizează toate documentele care sunt legate de părăsirea ilegală a ţării de către sirian.

Potrivit articolului 3 din hotărâre, Senatul României cere tuturor organelor de stat, instituţiilor abilitate şi organizaţiilor să pună la dispoziţia comisiei de anchetă orice informaţii şi documente care sunt de natură să servească activităţii acesteia.

În nota de fundamentare a solicitării privind înfiinţarea comisiei de anchetă se precizează că prin acest demers se urmăreşte să se afle cine se face vinovat pentru faptul că Omar Hayssam a reuşit să părăsească ţara.

"Trebuie să dăm un răspuns cetăţenilor României, cu privire la fuga lui Omar Hayssam din România", se mai arată în nota de fundamentare.

Solicitarea privind înfiinţarea comisiei de anchetă privind investigarea fugii din România a siarianului Omar Hayssam este semnată de 46 de senatori de la PC, PSD, PNL, UDMR şi independenţi: Marius Marinescu, Sabin Cutaş, Gavrilă Vasilescu, Ster Sever, Alexandru Athanasiu, Anghel Iordănescu, Traian Novolan, Liliana Tomoioagă, Nicolae Mărăşescu, Ioan Chelaru, Ion Moraru, Nora Rebreanu, Adrian Păunescu, Ion Basgan, Dina Carol, Viorel Dumitrescu, Aurel Ardelean, Verginia Vedinaş, Constantin Găucan, Mihai Ungheanu, Mihail Lupoi, Ioan Corodan, Paul Păcuraru, Doru Ioan Tărăcilă, Răzvan Teodorescu, Rodica Stănoiu, Norica Nicolai, Dan Mircea Popescu, Ilie Sârbu, Otilian Neagoe, Ion Solcanu, Vergil Şerbu, Radu Câmpeanu, Şerban Mihăilescu, Radu Stroe, Daniel Iluşcă, Carmen Tănăsescu, Aurel Simionescu, Claudiu Tănăsescu, Ion Iliescu, Aron Popa, Daniel Savu, Şerban Nicolae, Ioan Nasleu, Vilmos Zsombori, Radu Terinte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul a înfiinţat o comisie de anchetă privind fuga lui Omar Hayssam.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul a înfiinţat o comisie de anchetă privind fuga lui Omar Hayssam0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei