Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2008 - Anul XIII, nr. 104 (3785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Compania naţională energetică va fi înfiinţată în foarte scurt timp

Marţi, 6 Mai 2008 (17:44:00)

Compania energetică integrată, formată din Electrica, Hidroelectrica şi complexurile energetice Turceni şi Rovinari, va fi înfiinţată în perioda imediat următoare, potrivit premierului Călin Popescu Tăriceanu.
  Întrebat, marţi, de ziarişti când va fi înfiinţată noua structură integrată, premierul a răspuns că operaţiunea va avea loc "în foarte scurt timp".

Potrivit unui proiect de act normativ, elaborat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, compania de distribuţie şi furnizare a energiei electrice - Electrica - va prelua Hidroelectrica şi complexurile energetice Turceni şi Rovinari, pentru a înfiinţa compania energetică integrată.

Viitoarea entitate va avea o valoare cuprinsă între 20 şi 24 miliarde de euro, profitabilitatea acesteia urmând să crească progresiv, pentru anul 2012 fiind estimat un rezultat net de 800 milioane de euro.

La jumătatea lunii aprilie, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat că viitoarea companie trebuie înfiinţată cât mai repede, însă entitatea nu va putea funcţiona fără o lege a holdingului care va avea rolul de a conserva modul actual de funcţionare a societăţilor implicate, iar actul normativ trebuie elaborat repede de Ministerul Justiţiei.

El adăugat că înfiinţarea companiei naţionale integrate însemna practic crearea unei forţe investiţionale puternice în sectorul energetic.

Proiectul de act normativ a fost criticat de către reprezentanţii Băncii Mondiale, unii analişti de pe piaţa de energie şi sindicalişti, care au solicitat Comisiei Europene să intervină pentru stoparea înfiinţării companiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Compania naţională energetică va fi înfiinţată în foarte scurt timp.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Compania naţională energetică va fi înfiinţată în foarte scurt timp0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei