Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2008 - Anul XIII, nr. 104 (3785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ordonanţa CNSAS a fost aprobată tacit la Camera Deputaţilor

Marţi, 6 Mai 2008 (13:45:24)

Legea de aprobare a OUG 24/2008 privind CNSAS a fost adoptată tacit, marţi, de Camera Deputaţilor, în forma iniţială, fără modificările aduse de Comisia juridică, deoarece în plen nu a întrunit voturile necesare, iar termenul de adoptare a expirat.
  Adoptarea tacită a fost generată de absenteismul deputaţilor, în momentul votului afându-se în sală doar 182 de deputaţi. Dintre aceştia, au votat favorabil 163, 19 "împotrivă", în timp ce numărul minim de voturi este de 165. Termenul de aprobare tacită a expirat marţi.

Camera Deputaţilor a fost primă cameră sesizată, Senatul urmând a fi cameră decizională.

Guvernul a aprobat, în luna martie, o ordonanţă de urgenţă pentru a permite Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii să îşi continue activitatea, după decizia Curţii Constituţionale prin care Legea CNSAS a fost considerată drept neconstituţională.

Deputaţii din Comisia juridică au modificat textul iniţial al proiectului de lege, introducând o serie de amendamente, printre care cel al deputatului PSD Eugen Nicolicea, care prevedea ca ierarhii şi şefii cultelor religioase recunoscute de lege, până la nivel de preot inclusiv, precum şi asimilaţii lor de la parohiile din ţară şi din străinătate, să fie exceptaţi de la verificările operate de CNSAS, în baza dreptului de acces la informaţii de interes public.

Motivând depunerea amendamentului, Eugen Nicolicea a subliniat că, în opinia sa, cultele religioase reprezintă singura categorie oprimată în mod sistematic de către regimul comunist.

"Dacă au fost opozanţi (ierarhii şi reprezentanţii cultelolr religioase, n.r.), este evident că acea presupusă colaborare era o colaborare forţată", a arătat Nicolicea.

De asemenea, Camera Deputaţilor a aprobat tacit, propunerea legislativă de modificare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.187/1999 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea securităţii ca poliţie politică, iniţiată de senatorul Şerban Nicolae, care solicita ca, după finalizarea procedurilor de verificare, să se publice rezultatele în Monitorul Oficial şi publicarea pe pagina de internet a instituţiei. Supusă plenului, ordonanţa nu a întrunit voturile necesare şi, pentru că termenul expirase, se consideră adoptată tacit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ordonanţa CNSAS a fost aprobată tacit la Camera Deputaţilor.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ordonanţa CNSAS a fost aprobată tacit la Camera Deputaţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei